Små marginer og tøft på slutten

Brettseiling er utvilsomt seilsportens mest fysisk krevende disiplin. Derfor er det ikke alltid lett på holde koken helt til mål, sier Jannicke Stålstrøm.

Publisert

Her er Jannicke Stålstrøms Seilas-rapport fra VM i RX:S i Kerteminde. Selv om hun har passer de 40 er hun stadig den beste norske utøveren i denne krevende sporten.

- Det er veldig moro å seile. Det er små marginer og noe stang ut igår. Jeg går veldig fint i planeforholdene som jeg har slitt med litt tidligere i "yngre" dager. Mens nå var det en kjøl-  og en planeseilas. I planeseilasen var jeg like ved en topp ti men marginene er alltid små i seiling.

Det kan lønne seg å overstå kryssmerket litt for å plane ned mot merrket og for å slippe det ekstra slaget ved toppmerket. De rundt meg rundet topp fem, men det er det som er så fryketelig spennede med seiling !! En skal jo liksom holde helt til maaaaaal ogsaa, men det gikk ikke ;-)

Det var og noen skift i går som jeg ikke fikk til å stemme. Kjente at jeg var litt rusten i valgene og det hadde vært godt å ha hatt Guttormsen som kunne hjulpet til noe mere med taktikken før start. Men om jeg får seilt noe mer i vinter og trent litt mer så kansje det kan bli noe enklere i VM i Perth 2011. Men det er virkelig fine forhold her selv om det er vanskelig til tider. Men sol, vind og effektive arrangører gjør det til et godt arrangement.

Resten av de norske ser jeg i teltet ellers, men det virker som de sliter noe. Sebastian er den som kansje har hoppet noen steg oppover og ser sulten ut selv om han må nøye seg med å seile i sølvfinalen. Jeg er imponert over Sebastian som har prøvd å lære seg alt alene om alt innen brett. Det er en lang vei i en OL-klasse om en skal gjoere alt selv. Men han står på og det viser seg virkelig til tider at det lønner seg.

Etter regattaen drar jeg tilbake til Asia for å seile og jobbe i en måned før det er AUS og seiling der. Det er satt opp en test event i Perth i november og siden det er «nesten» der jeg bor saa har jeg lyst å få med meg det. Det er allerede en gjeng med jenter som kommer så det blir en fin samling og regatta.

Jannicke ligger på 26. plass i gullfinalen, Maria Aadland Mollestad på 23. i sølvfinale, og blant guttene ligger Sebastian Wang-Hansen som nr. seks, mens Halvard Holden Feragen er på 46. plass før dagens seilaser.

Powered by Labrador CMS