Små perler i «Klassisk Seilas»

Når Seilas arangerer sin årlige «Klassisk Seilas» fra Aker Brygge 10. juni, får publikum stifte bekjentskap med  spennende småbåter i tillegg til de klassiske meterbåtene, «Aslakbåten» og den lille spissgatteren «Jeløen»

Publisert

Ny i det klassiske trebåtmiljøet er Morten Lindviks «Aslakbåt», se bildet over. Hans båt er en replika, bygget i 2000 etter en båt som ble bygget for familien Stangeland i Rogaland på 1920 tallet. Båten er bygget av Jørn Flesjå.

Wikipedia sier følgende om båttypen:  Aslakbåt er en type seilbåt først utviklet i Notvik i Strand kommune i Rogaland. Båttypen er utviklet med basis i tradisjonelle båttyper og er klinkerbygd. Aslakbåtene har navn etter Aslak Notvik (1845 - ca 1931), som først utviklet båttypen. Arbeidet ble fortsatt av sønnene Erik og Hans. Aslakbåtene var kjente som gode seilbåter, og ble brukt til kappseilas opp til 2. verdenskrig.

«Jeløen»  er en spriseilrigget spissgatter bygget i 1915 etter  konstruktøren Wilhelm Schultzes tegninger og er nydelig restaurert av Gabriel Lund.

Begge disse båtene samt andre klassiske skjønnheter,  hvorav minst en 12-meter blir å se på Aker Brygge 10. juni.

Påmeldinmgsfrist til «Klassisk Seilas» med etterføgende fest på Herbern Marina er satt til 30. mai.

Henvendelse: [email protected]

Powered by Labrador CMS