Henri Lloyd Bergen Singlehanded

Soloseilas i hundre
Soloseilas i hundre

Soloseilas i hundre

– Målet om å få med 100 båter står ved lag, sier Magne Aalen om Henri Lloyd Bergen Singlehanded.

Publisert Sist oppdatert

Påmeldingen til Henri Lloyd Bergen Singlehanded, som i år arrangeres for femte gang, er åpnet, og arrangørene i Bergens Seilforening er fulle av håp om at deltagerrekorden fra i fjor – på 70 båter – skal bli slått i år.

100 ER MÅLET. – I fjor var det over 70 båter på startstreken, og da var det den soloregattaen som hadde flest deltagere. Vi var litt unna målet om å få 100 båter på startlisten i fjor, men den ambisjonen har vi fortsatt, og vi vet at det er mange som ser frem til denne regattaen. sier Magne Aalen fra arrangementskomiteen.

6. september finner årets store solo-begivenhet sted, og i Bergens Seilforening håper man jungeltelegrafen og positiv omtale fra deltagerne vil lokke flere ned fra gjerdet og få øynene opp for hvor moro dette er.

MOBIL-TRACKING. – Gleden ved å mestre båten alene i et stort felt er ubeskrivelig, og løpet tilpasses værforholdene slik at utfordringen blir overkommelig, men likevel så stor at det gir en god tilfredsstillelse å ha gjennomført, sier Aalen som selv har seilt regattaen flere ganger.

I år vil man forsøke å tracke alle deltagerne ved hjelp av mobil-appen RaceQs.

– Vi holder på å teste den nå under tirsdagsregattaene, sier Aalen.

FEST OG PREMIER. En annen viktig ingrediens i Henri Lloyd Bergen Singlehanded som han kan skilte med, er knyttet til foreningens nye klubbhus og regattaens sponsor.

– Vi har nå et nytt, flott klubbhus der vi åpner Singlehanded Cafe på fredag og avholder festmiddagen med premieutdeling på lørdag. I tillegg til ordinær premiering, vil det også i år være hurtigsvarpremier for de tidlig påmeldte og gavepremier fra Henri Lloyd. Vår sponsor har vært litt hemmelighetsfull, men dette kommer vi tilbake til.

Påmeldingen er åpnet, og på regattaens egen nettside finnes mer detaljinformasjon om Norges største soloregatta.

Regattaen teller på SEILmagasinet Shorthanded-ranking med vekttall 1,0.