EM 49er og Nacra

EM gull til Næss og Rønningen

Tønsbergjentene avsluttet med stil og sikret et overlegent mesterskap i 49erFX

Publisert Sist oppdatert

Helene Næss og Marie Rønningen ledet lenge i årets EM for 49erFX som ble avsluttet i Gdynia fredag, men foran siste dags seilaser hadde to unge spanske søstre overtatt sammenlagtledelsen. I den friskere vinden på avslutningsdagen ble imidletid ungjentene fra Spania for lette, mens Tønsbergjentene kom tilbake som et skudd. Seier i den siste ordinære seilasen i Gullfinalen, etterfulgt av 2. plass i medaljefinalen sikret de norske jentene en klar sammenlagtseier, hele 22 poeng foran nummer to. Tyske Victoria Jurczok og Anika Lorentz tok sølv med samme poengsum som Sophie Weguelin og Sophie Ainsworth, GBR.

Det ble det første internasjonale mesterskap for de norske jentene som har hatt en svært god sesong selv om de til nå ikke har greid å vinne noen regatta. Helene og Marie hadde serien 6, 2, 9, 1, 1, 1, 2, 7, 8, 15, 4, 7, 24, 1 og 2. og vil med det forbedre sin 7. plass på verdensrankingen og være i favorittsjiktet i det kommende VM i Aarhus. Der vil også Laserseilerne Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst være med i kampen om topplasseringene.

Ragna og Maia Agerup viste at de ikke er langt etter til tross for minimal trening i 49eren. 7. plass ble det til slutt etter blant annet to enkeltseire og to 2. plasser.

Fremgang i Nacra17

Nicholas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen som i denne reattaen til sin første gullfinale i et internasjonal regatta. De endte på 17. plass, 10 beste lag nasjonsmessig og sikret sin beste plassering i et internasjonalt mesteskap til nå.