Medaljeseremoni Ungdoms VM 2018
Medaljeseremoni Ungdoms VM 2018

To VM gull i skiff

Mathias Berthet/Alexander Franks-Penty og Pia Andersen/Nora Edland tok hvert sitt gull da ungdoms VM ble avsluttet i Corpus Christi.

Publisert Sist oppdatert

 

Verdensmesterne Pia Andersen og Nora Edland
Verdensmesterne Pia Andersen og Nora Edland

 

Særlig jentelaget med Pia Andersen og Nora Edland imponerte med seier i den siste seilasen, den syvende førsteplassen i en serie på i alt 13 seilaser. Det viser stabilitet på høyt nivå og lover godt for fremtifden, kanskje en gang inn i en 49erFX satsning. De to naboene fra Asker har også opphav med gode internasjonale resultater å vise til, henholdsvis Geir Dahl Andersen som var god i 470, og Tonje Edland som før hun ble gift het Kristiansen ble verdensmester i E-jolle. 

Verdensmesterne Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty
Verdensmesterne Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty

 

For Mathis Berthet og Alexander Franks-Penty var det drama til siste stund. De seilte sin dårligste seias i serien og endte på 19. plass. Dermed trodde guttene at de hadde tapt gullet med ett fattig poeng, men det viste seg at tre andre lag ble disket for tjuvstart. Ett av disse var foran nordmennene i mål og da holdt det for KNS laget som med fire enkeltseire avgjorde poenglikhet med New Zealands Seb Lardies og Scott Mckenzie til sin fordel. Australias Henry Larkings og Miles Davey tok bronse.

 

Gullmedaljene i skiff viser at det arbeides godt med ungdommene i norsk seilsport. Også Laserseilerne Uffe Tomasgaard og Guro Gjesdahl seilte gode regattaer og ble henholdsvis 6 og 15 i store felt. Brettseilerne Henrik Borge og Helle Oppedal ble 8 og 10.

I nasjonskampen tok Norge en imponernede 10 plass i konkurranse med 66 nasjoner og slo blant annet stormakter som Spania, Tyskland og Nederland. Norge var best i Norden, mens USA vant totalt.

Det neste store mesterskap for norske seilere blir nå World Sailing Championship for OL klassene i Aarhus i begynnelsen av august der Norge med litt klaff kan snuse på medaljene både i 49erFX og begge Laserklassene.