Sommerlig nyttårsseilas

Nærmere førti båter deltok i Stavangers nyttårseilas i helgen, under forhold som minnet mer om sommer enn om kaldt januarvær.

Publisert

– Det var vanskelig å tenke seg bedre forhold for regattaseiling i begynnelsen av januar måned – selv i Stavanger, skriver Einar Talgø i sin rapport til Seilas.

Gradestokken viste mellom seks og åtte grader og ved et par anledninger tittet også solen frem. Regnet holdt seg borte akkurat i den tiden båtene var på fjorden. Dermed ble årets Subsea 7 - Nyttårsseilas en meget hyggelig opplevelse for de nesten 250 personene fordelt på i alt 38 båter som deltok i årets regatta.

   

Lite vind i starten gjorde at de første båtene slet med å komme seg over startstreken. Ettersom det ble seilt etter «Gundermetoden» fikk dermed ikke de første båtene forspranget de trengte i forhold til de raskeste båtene som startet sist. Etter hvert økte viden til fire - åtte m/s fra sydvest, slik at regattaen sett under ett ble meget vellykket.

Først over mål i Vågen var «1xtra», en ILC-40 som eies av Team Sail og ble seilt av  Jens Christian Terjesen.  Andreplassen gikk til den splitter nye Grand Soleil 43 «CU» med rormann Stein Egil Svendsen. Begge disse båtene var blant de helt siste som startet, og hadde ved målpassering tatt igjen et forsprang på godt over halvtimen i forhold til de som etter handikapberegningen fikk starte først.

Under premieutdelingen etter seilasen ble seilerne servert varm og meget god fiskesuppe med tilbehør i de Røde Sjøhus i Stavanger sentrum, kombinert med videoopptak fra seilasen og  lærerike kommentarer fra seilmaker Christen With fra Oslo.

Foto: Liv Kleppe

Komplett resultatliste på Stavanger Seilforenings nettside:

http://www.stavangerseilforening.no

Powered by Labrador CMS