Sonarkara imponerte i treningsseilas
Sonarkara imponerte i treningsseilas

Sonarkara imponerte i treningsseilas

Prøvelekene for paralympikerne starter imorgen, men idag var det testseilas.

Publisert

Etter en andreplass i verdenscupen i Hyeres er Sonargutta nå kommet til Qingdao, Kina hvor IFDS Qingdao International Regatta holdes som et prøve-event til Paralympics.

IFDS Qingdao International Regatta arrangeres i OL- og Paralympicsbyen Qingdao i perioden 8. til 16. mai. Sonarlaget er her med båten som ble kjøpt i vinter og første gang brukt i St.Petersburg i februar. Båten ble sendt direkte derfra til Kina hvor seilerne så den igjen på sist tirsdag. Siden de fikk båten ut av containeren og gjort den seilklar har de vært ute på vannet og prøvd å gjøre seg kjent med forholdene.

- Det er uvant å seile i farvann med så mye tidevann og så lite vind, og det tar tid å vende seg til dette. De spesielle forholdene er også grunnen til at vi i øyeblikket jobber med å teste utstyr, forteller Per Kristiansen.

Gutta kom i mål på en andreplass i Practice Race tidligere i dag. For å forberede seg til Paralympics er de i ferd med å prøve ut nye seil med litt andre egenskaper enn de de er vant til. Seilene har fått tynnere duk og storseilet en litt annen dybde enn de seilene de pleier å seile med. Dette er gjort i håp om å få mer fart og kraft i lite vind og mye bølger enn seilene de tidligere har seilt med. Seilsjefen Espen Guttormsen har bidratt med sin ekspertise og kunnskap om forholdene i Qingdao i utviklingen, og det vil vise seg i løpet av de neste dagene om laget er i stand til å få topp resultater med de nye seilene slik at de kan følge opp den gode starten på sesongen. Uansett regner de med at de kun er på første trinn i utviklingen frem mot de optimale seilene for Qingdao.

Selve seilingen og regattaene starter i morgen 11. mai. Frem til onsdag 14. skal det seiles to silaser om dagen. Torsdag blir siste dag med en seilas og premieutdeling, før båten pakkes fredag for lagring frem til Paralympics.

Torsdag 8. mai var det en storslagen åpningsbankett i forbindelse med regattaen. Her var alle byens topper samlet og en rekke kinesiske artister opptrådte. Seremionien ble kringkastet direkte på kinesisk TV.

Gutta kan ellers melde om en flott OL arena og et flott hotell som deltagerne i Paralympics og OL skal bo i. - Det var artig å komme inn på et helt nytt 5-stjerners hotell som de første gjestene. Dessverre er det imidlertid slik at dette ikke alltid er like smertefritt. Det har tidvis vært problemer både med vann, aircondition, heiser og håndklær, det virker imidlertid som dette kun er innkjøringsproblemer som raskt løses av en liten hær med smilende kinesere i hotelluniformer, sier Jostein Stordahl.

Ogsæ Bjørar Erikstad er på plass i Qingdao og melder at forholdene ser bra ut for seiling

Powered by Labrador CMS