Sonarlaget kvalifisert for Paralympics 2012

VM gikk ikke helt som forventet for det norske sonarlaget som endte på en niendeplass sammenlangt, men konkurransen var hard og de ti beste båtene seilte tett.

Publisert

Runding av toppmerkeFoto: Sander van der Borch

Det har vært lite vind og svært vanskelige forhold store deler av mesterskapet. - Det har ikke vært lett å se hvor vindtrykkene på banen kommer og hvor på banen det har lønt seg å seile, forteller Marie Solberg. Siste dagen var det mye vind, og laget fikk noe bedre resultater. - Vii klarte å henge litt bedre med i feltet og unngikk en del av de feilene som plaget oss tidligere i serien, sier Aleksander Wang-Hansen. - Litt stang ut gjorde at toppplasseringene glapp, men vi følte at seilingen satt igjen. Med en niendeplass har Sonarlaget klart å kvalifisere Norge til Paralympics i London i 2012.

- Det har ikke akkurat vært noe gøy å gang på gang komme langt bak i feltet nå når vi følte oss så klare for VM og har jobbet hardt for å være godt forberedt, sier Per Eugen Kristiansen. Nå ser laget fremover mot neste regatta og håper å klare å rette opp i feilene de gjorde i VM.

Fremover sikter laget mot trening hjemme og senere skal de delta i verdenscupregattaen «Sail for Gold» på OL banen i England. Båten «Sigyn» står igjen i Nederland slik at den kan plukkes opp på vei til England om tre uker.

Powered by Labrador CMS