Spektakulær Sandhamnstart med kurs for St. Petersburg

Stockholm Seilas: Volvoflåten fikk en spektakulær start foran et hav av tilskuerbåter utenfor Sandhamn i ettermiddag, men kryss og lite vind venter og regattasjefen kan bli tvunget til å avkorte løpet før båtene når St. Petersburg.

Publisert

Det er bare 400 nautiske mil igjen å seile i årets Volvo Ocean Race, men for å komme gjennom tollklarering og passere de to broene som er åpnet spesielt for Volvo Ocean Race må båtene være i St. Petersburg allerede lørdag morgen. Det kan bli tøft i løyende motvind, og regattasjef Jack Lloyd forbeholder seg derfor muligheten for å korte av løpen før planlagt målgang.

Det var Telefonica Blue og Puma som fikk de beste startene idag, mens Ericssion 3 feiltimet starten og kom sist ut i feltet. Puma tok snart ledelsen i feltet som strakk seg ut og da båtene forlot farvannet utenfor Sandhanm etter en runde til ære for publikum hadde den amerikanske båten et forsprang på mer enn 400 meter på Teleblue, E4 lå da på 3. plass, mens E3 hadde seilt seg opp til 4, med Green Dragon hakk i hel. Bak feltet seilte russiske «Kosatka» som seiler utenfor konkurranse til hjembyen der den paradoksalt nok er ventet for aller første gang.

Selv om Volvo Ocean Race er avgjort kommer alle til å seile maksimalt for å avslutte regattaen best mulig. Skipperen på Ericsson 3, Magnus Olsson, ser det slik at med seier på denne etappen som er racets korteste, samtidig som E3 tidligere har vunnet den lengste, vil E3 i så fall være regattaens moralske vinner. Utsagnet, levert i spøk på den avslappede pressekonferansen onsdag, fikk kanskje ikke full oppslutning av konkurrentene, men det illusterer at ingen vil gi ved dørene på denne siste etappen heller.

Rekkefølge ved første rapportering:

1  Puma   351 nm til mål

2  Teleblue   +0

3  Teleblack     +0

4  Green Dragon   +0

5  E4   +0

6  E3   +0

7  Delta Lloyd  +1