Spennende i Ericsson leiren

Puma har gått i Stealth play i et siste forsøk på å fravriste E4 seier i Cape Town, mens E3 duellerer med Green Dragon om den siste pallplassen.

Publisert

Puma her benyttet seg av muligheten til å holde sine bevegelser skjult i 12 timer i et siste forsøk på å frata Ericsson 4 seieren på den første etappen. Med stadig kortere vei til mål har den amerikanske båten imidlertid ikke så stort spillerom ettersom den ved siste posisjonsangivelse lå rett i kjølvannet til Torben Grael & Co.

Korteste vei mot mål

Prognosene viste i går morges at Ericsson 3 burde ha fulgt Gren Dragon sydover fmotmer vind. Det gjorde de ikke, og klatret opp på tredje plass vei å seile mer direkte mot mål. Det virker som at Aksel magdahl har satset på kortere vei i mindre vind. Ericsson 3 gikk sydover i går kveld og har tatt store tap i forhold tll Green Dragon, Telefonica Blue og Team Russia på det, men ikke mer enn at de beholdt ledelsen.

Holder 3. plassen?

Ved tidligere posisjonsangivelser med tilhørende fem dagers projeksjoner har det sett ut som om 3. plassen ville gå tapt på det siste strekket inn  mot mål, men nå ser det ut til at forholdet mellom båtene har stabilisert seg. E3 ligger stadig 41 nm nærmere mål enn Green Dragon Team og holder en knops større fart. Siste døgn har Green Dragon seilt 22 nautiske mil lengre enn Ericsson 3. Green Dragon har for øyeblikket også mer vind, men prognosene viser i dag at Ericsson 3  vil beholde sin 3. plas. Likevel har nok Aksel Magdahl og karene på E3 hjertet i halsen. 3. plass smaker så uendelig mye bedre enn 4. eller 5.

Team Russia på femte

Nest raskest i feltet idag morges var Wouter Verbraaks Team Russia som med sine 21.5 knop seiler tre knop raskere enn nærmeste båt foran, Telefonica Blue. Å ta inn de 78 nm som skiller de to er likevel i overkant optimistisk for den russiske båten som de siste døgn har fått opp farten for alvor.

Målgang for E4 er ventet ved middagstider søndag.

Powered by Labrador CMS