Spreke båter til Skagen

Startlisten til HH Skagen Race viser ingen tegn til dårlige tider. Listen er full av nye tøffe båter.

Publisert

Det er spesieltl i de store klassene og i ORCi-klassen finner man godbitene.

Først i Skagen blir nok 60-fots trimaranne «Xxtreme» med Richard Karlsen som skipper. Om bord er Lisbeth Røbekk som har startet NORladies.no med mål om å sette norske jenter på kartet i stor båt og i internasjonal matchseiling. Flerskrogsbåtene har siste start, kl. 21.00.

Kongens siste

TP52 Fram XVI tipper vi som båt nummer to i Skagens havn, men den vil få sterk konkurranse fra «Camilla», en Cookson 50 med vippekjøl. Båten het i fjor «Al Capone». «Norsteam», kongens gamle IMS-båt vil seile med et lag av 15 unge seilere som satser på storbåt.

Les mer om «Norsteam» her.

Raske ORCi båter

I samme klasse som Kongen & co er det «Black Pearl», en Pogo 40 som har det høysete måletallet etter de tre nevnte. Denne båten har nok sine sterke sider på slør, og vil få værprognosene mot seg. Den sier mye kryss. «Black Pearl» pryder forsiden på neste Seilas, et blad som kommer i postkassen i morgen for en del abonnenter på Østlandet.

    Den ene av de to Landmark 43 som stiller til start seiler ORCi. Seilas prøveseilte båten under treningssamlingen i Son, og ble imponert over fart og høyde på kryss. Også Landmarks lillesøster stiller til start. Den vil knive med fire X-41. Det blir svært spennende å se hvordan den nye First 40 klarer seg i denne tøffe klassen. Bengt Falkenberg i Albatross har utviklet nye seil til First 45 «Teknova» i vinter. Dette blir nok en farlig båt i ORCi-klassen.

Les mer om prøveseilingen av Landmark 43 her

Største LYS

«Al Capone», som er kjøpt tilbake til Norge er 42-fot, men har et LYStall på hele 1,56, samme som Swan 56R «More Chaos». I denne klassen finner vi to Archambult 40. En med kullfibermast, og en med firkantet storseil. Eliteseilerne i «Arme Riddere» ble kraftig straffet for dette seilet i fjor, men fått en strek lavere LYStall i år som gjør båten mer konkurransedyktig.

Les mer om Alcapone her.

Utfordrere fra Sørlandet

I LYS-klassen fra 1,29 til 1,34 stiller Michael W Henriksen fra Kristiansand med egenutviklete seil i en Archambult 35. Det stiller to slike båter i denne klassen som domineres av First 40,7-båter.

Les mer om utfordringen fra Sørlandet her.

Shorthandseilere

Det stiller 32 båter fordelt på to klasser i hvor det er bare to om bord. I den minste klassen er nok Simen Løvgren i «Optimila», en Sun Fast 3200. Spørsmålet er om det blir litt mye kryss for denne båten. Tormod Lie kan være en utfordrer. Han vant sin klasse i TwoStar i fjor, og stiller til start med splitter nye seil med sin kone i sin Twostar 36. Seilene plukker han opp på vei til start i morgen. Denne klassen har første start, kl. 18.00 fra Åsgårstrand.

   

Class 40

I den store shorthandklassen stiller Rune Aasberg med sin nye Express 40. Båten satte rekord fra Skagen til Færder i høst, men den gangen var vinden bakfra. Nå blir det kryss, og spørsmålet blir om den brede båten klarer å holde farten til Per Ottar Skaaret i «Jokerman», en X-50.

Les mer om Aasbergs rekord her.

Seilasredaksjonen vil følge HH Skagen Race. Vi har fordelt oss i tre forskjellige båter.

Les mer om vår dekning her.

Powered by Labrador CMS