Springbrett mot internasjonal proffseiling

Om du har ambisjoner om å bli proffseiler kan jobben som læregutt hos Alex Thomson åpne uanede muligheter.

Publisert

Alex Thomson Racing er på jakt etter en person som over en periode på fire år vil få en mulighet til å utvikle seg både som seiler og båtmann med seiling og vedlikehold av hans Juan Kouyoumdjian designede Open 60 som daglig virke. Foruten at det blir mye mekking blir det også god anedning til å seile da båten skal returneres etter to transatlantiske regattaer og tre turer til Middelhavet bare i inneværende år.

Alex Thomson er et av de store navn innenfor internasjonal soloseiling i Open 60 klassen. Han er kjent for å være svært satsevillig og har hatt problemer med å gjennomføre de seilasene han har lagt ut på. Hans beste plassering er trolig 2. plassen i det første Barcelona World Race for to år siden, foruten at han er den yngste seileren som noen gang har vunnet en jorden rundt seilas, som skipper på vinnerbåten i et av de første Clipper regattaene.

Han skapte store overskrifter da han ble reddet av rivalen Mike Golding etter at båten hans sprang lekk og måtte forlates sør for Syd Africa i det siste Velux 5 Oceans Race. Golding måtte også bryte regattaen etter redningsoperasjonen og begge kom til Norge for å motta hvert sitt Amundsen ur, ellers kun tildelt dem som fullførte seilasen.

Han tok senere levering av en ny Finot Conq båt som han seilte i det ovennevnte Barcelona World Race og i det siste Vendee Globe seilasen som han måtte bryte kort tid etter start, etter at han få uker før starten ble pårent av et fiskefartøy utenfor Les Sables d´Olonne.

Finot Conq båten levde ikke helt opp til Thomsons forventninger og hans Hugo Boss Racing Team overtok tidligere i år den to år gamle Juan K designede Open 60 som ble bygd for det siste Vendee Globe, men som etter manges mening ikke ble seilt opp til sitt potensiale i jorden rundt regattaen.

Alex Thomson er regnes for seilsportens glamourboy, som liker å omgi seg med elegante kvinner og stilige klær, noe han har fått gode muligheter for gjennom sponsoren Hugo Boss som har stått trofast ved hans side lenge.

Les mer Om Alex Thomson Racing her

Den som får jobben kan regne med en lønn på GBP 15-17000, full Hugo Boss klespakke samt et klesbudsjett på GBP 1000 per år. (1 GBP - NOK 9.50)

Last ned søknadsskjema her

Powered by Labrador CMS