Stargutta tilbake i Miami
Stargutta tilbake i Miami

Stargutta tilbake i Miami

Starbåtseilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pettersen skal forsvare sin fine plassering fra Grade 1 regattaen i januar når de igjen møter verdenselten i Bacardi Cup

Publisert

I et nyhetsbrev forteller de to:

- Tilbake i Miami nok en gang. Nå skal vi trene i to uker før en av Starklassens mest prestisjetunge regattaer, Bacardi Cup, starter 4. mars. Regattaen har sitt 80-års jubileum i år og tiltrekker som vanlig alle de beste seilerne i klassen. Til og med Paul Cayard er påmeldt og skal kanskje gjøre comeback?

Mange av dere fikk sikkert med dere resultatene fra Miami, men vi syns de fortjener noen ord allikevel. Vi hadde som mål å klare en topp-20 plassering og det klarte vi med god margin med 14. til slutt! For en følelse det var å vinne vår første Grade 1 enkeltregatta i Star!!!! Vi hadde ikke tort å tenke på det en gang, men som vi rapporterte sist så hjelper det å stille til start med vinnerfølelser fra Melges 24-regattaen i Key West. Vi lå lenge an til å kvalifisere til finaleseiling, men det holdt akkurat ikke. Det var skuffende der og da, men noen dager etter var det helt fantastisk å tenke tilbake på en serie som langt overgikk forventningene.

Vi har hatt tre korte uker hjemme. Eivind syntes det var veldig kaldt i Norge og var glad for å pakke ned kone, søster og hennes samboer og stikke til Gran Canaria for å benytte seg av premien fra Aker Brygge Cup 2005. På Gran Canaria var det Steff Herbern som organiserte 2.4 regatta. Fam Melleby/Hopstock inngikk "junior avdelingen". Vi fikk tøff konkurranse fra "ungdoms avdelingen" bla bestående av Steff Herbern, Tulle Kamfjord, Ernst Torp m.fl. Til slutt var Jostein Stordahl, Peter Nordin, Ole Eide og Eivind klare for finalen. Eivind trakk det lengste strået til slutt! Det er alltid motiverende å konkurrere i 2.4 sammen med noen av Norges beste handikap- og 2,4 seilere.

Nå har vi to uker med trening foran oss før vi avslutter denne perioden med å seile "Bacardi Cup" 4.-9.mars. Vi har vært heldig å få med Espen Stokkeland over igjen, og det skaper kontinuitet i arbeidet. Erfaringene fra Miami OCR var at vi har en del å jobbe med i mye vind. Vi får derfor håpe at vi får noen dager med gode vindforhold under treningen. For øvrig blir det fokus på teknikk og balanse som er det vi trenger for å komme topp 10 denne gang.

Slik det ser ut nå har vi båt nr 2 på hånden. Gitt at vi blir enige om pris sender vi båt nr 1 hjem for å klargjøre den til Eastern Hemisphere regattaen på Mallorca uken etter påske, mens vi bruker båt nr 2 til å seile Western hemisphere regattaen i Tampa i påsken.

Vi kommer tilbake når vi nærmer oss regattaen. 70 båter er foreløpig påmeldt og det forklarer jo hvorfor vi stadig er å finne i Miami. Følg med på http://www.stardistrict20.org/bacardi/index.html og http://www.bacardicup.com/intro.asp.

 

Flere gode støttespillere melder seg på laget!! J

Sara og Arild Holt har blitt medlem av LodeStar Konsortium. Det er en glede å ha dem på laget! Nå er det fire eksklusive supportere på laget, men det er plass til flere! Så benytt sjansen nå før det blir for sent.

Vi vil også takke Ragnhild og Morten Sigval Bergesen som støtter oss med 100 000,- kroner gjennom KNS. Der har vi et fond som de har opprettet for oss. Vi er veldig takknemmelige for støtten.

Hilsen

Eivind og Petter

 

 

 

Powered by Labrador CMS