Starten på en tradisjon

– Hurum Trebåtfestival setter oss på kartet, forteller ordfører Monica Vee Bratlie.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Monica Vee Bratlie strålte etter å ha fått seilt med franske «IreneVII»

Tross regn og litt sur vind ble Hurum Trebåtfestival en stor suksess. Arrangør Peter Ennals klarte å få med tre miljøer på en folkefest i Sætre, Klassiske treseilere, skøyter og klassiske motorbåter.

Gjentagelse ønsket

Alle båteiere Seilas snakket med var meget begeistret for festivalen, og stiller igjen.

– Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. Til neste år skal det bli enda bedre. Da vil vi få økt bryggekapasitet, slik at vi kan samle enda flere båter, forteller Peter Ennals på brygga etter søndagens regatta. Om bord mysser det av barn, samt Morten Harket som bor i Sætre.

– Vi har blitt godt mottatt. Fått servert frokost i teltet på land, og middag på kvelden. Det har vært konserter og underholdning. Hurum Trebåtfestival har vært kjempebra, forteller Johan Falchenberg, eier av 10mR «Rollo4»

Stolt ordfører

– Dette er helt fantastisk, forteller ordfører Monica Vee Bratlie (H) i Hurum. Hun har vært mannskap på den franske 10 mR «Irene VII». Bratlie er en båtentusiast og vil støtte arrangementet i tiden fremover. Hun forteller at festivalen betyr mye for bygda, og at svært mange frivillige har stilt opp for å skape et hyggelig arrangement. – Vi har lagt ut en brygge for festivalen, om den vil bli liggende som gjestebrygge i sommer forteller Bratlie. Sætre er en populær havn i Indre Oslofjord som kan by på butikker restauranter og en flott badestrand.

Internasjonal oppmerksomhet

Trebåtentusiast og journalist Ron Valent har kommet fra Nederland for å dekke arrangementet. Han skal lage artikler for flere utenlandske blader.

– Jeg har vært i Norge mange ganger, og dekket Risør Trebåtfestival. Hurum Trebåtfestival er et fantastisk arrangement. Sætre er et flott sted, og området byr på vakre omgivelser. Jeg er helr sikker på at det vil komme mange utenlandske klassiske båter til neste år, forteller Valent til Seilas.

Hurum Trebåtfestival kommer til å bli et internasjonalt arrangement, mener Ron Valent.