Stem på "Alle tiders Færder-seiler"
Stem på "Alle tiders Færder-seiler"

Stem på "Alle tiders Færder-seiler"

Etter tre dagers avstemning er det stadig Svein Ivarson som lligger best an til å bli kåret til Alle Tiders Færderseiler av Seilas-leserne.  Bli med og stem DU også.

Publisert

Færderseilasen arrangeres i år for 63. gang og er seilernes store folkefest. Mange seilere har satt sitt preg på denne store regattaen, og vi vil at DU skal være med å  kåre "Alle tiders Færder-seier".  Stemmer du på den som vinner den prestisjefylte tittelen, er du med i trekningen av en kvalitetsbag fra Helly Hansen. Stem på en av kandidatene innen fredag 12. juni kl. 12:00.

1. Kong Harald,

Har vært med i de aller fleste Færderselaser siden han startet med storbåtseiling i 1983, og har vunnet sin klasse i de fleste av dem. Kongen står selv til rors i det meste av seilasen og er fightevillig til det siste. I årets seilas deltar han med «Fram XVI» en TP52 som før denne sesongen ikke har vært seilt i Norge, og Kongen vil nok få hard konkurranse fra «Camilla», en Cookson 50 med svingkjøl, med Christien With, en annen kandidat til tittelen Alle tiders Færderseiler, som skipper.

2. Tommy Bergman,

Har vært med i så godt som samtlige Færderseilaser siden midt på 70-tallet og har alltid vært i toppen i sin klasse og i LYS overall. Bergman er en luring i fjorden som han kjenner bedre enn de fleste og vet hvor han skal gå under de fleste forhold. Han styrer båten sin fra start til mål og er en fighter av de skjeldne. Hans nåværende «Luringen» er mer enn 20 år gammel, men holder stadig koken mot mer moderne båter. Bergman som nå er pensjonist er en populær foredragsholder og lærer gjerne bort triksene sine til konkurrenter.

3. Svein Ivarson

Det er få som har flere seiere i Færderseilasen etter hverandre enn Svein Ivarson. Bygdøymannen var i mange år helt suveren i Balladklassen, og har deltatt hele 32 ganger. Desverre har han ikke mulighet til å delta i år, men har til nå vunnet i alt 12 seilaser.

4. Christen With.

Har mange solide plasseringer i Færderseilasen, både som mannskap og skipper. Han har seilt mange seilaser med Kongen og er i år skipper på «Camilla», favoritt til først i mål prisen og sammenlagt på korrigert tid. With er seilmaker og er en mester i å trimme seilene og kjenner også fjorden bedre enn de fleste.

5. Jens Amundsen

Han har seilt i Færder´n i alle år (bortsett fra en gang)  siden 1975 med sin "Raja II". Han sier det blir tøffere å vinne for hvert år. De andre båtene blir raskere, mens hans mannskap ikke er like raske på fordekket som før, men ambisjonene om bra plassering er på topp, også i år, og satser på sin 20. seier i Færder-seilasen.