Sterk norsk seiling idag
Sterk norsk seiling idag

Sterk norsk seiling idag

Med to norske lag i medaljeposisjon og flere andre i sterk fremgang var dagens gevinst i Hyeres absolutt noe å skrive hjem om

Publisert

Sonarene fikk unna tre seilaser i dag, selv om vinden til tider var vel kraftig. Dette gjorde at de fikk tatt igjen det avblåste racet fra i går, og klassen er nå i rute. Etter fire seilaser skiller England og Norge seg ut med 6 og 8 poeng, mens Frankrike og Italia følger et stykke bak med 15 poeng hver. Med seks seilaser igjen å seile er det fortsatt mange poeng å dele ut, og regattaen er langt fra avgjort.

Dagen gikk imidlertig ikke helt knirkefritt for Sonargutta. Idet de skulle legge fra kai tok spristakeskjøtet tak i Per's rullestol og dro den på sjøen. De klarte å redde både stol og pute fra å synke, men det ble en del klabb og babb før de endelig fikk satt kursen ut av havnen.

- Med en første og to andreplasser i dag er vi godt fornøyd med resultatene, men vi er ikke spesielt glade for å ha blitt seilt såpass ifra av engelskmennene i de siste to racene, sier en smilende Jostein Stordahl.

Med det flate vannet og den kraftige vinden i dag dro gutta alt de hadde i storseilet i alle ender, med det resultat at sleiden ble dratt ut av sporet sitt akter på bommen, og sleiden foran i masten røk. Seilet er nå levert inn til reparasjon og blir hentet imorgen tidlig før regatta. Med forholdene her nede er det ingen tvil om at dette seilet som seiler sin tredje internasjonale regatta må pensjoneres når denne regattaen er over.

Nest best av de norske lagene er Ynglingjentene som fortsatte den fine seilingen fra igår og som nå ser ut til å ha fått bra tak, i hvert fall på hardværsseilingen. Idag ble det seier og 6. plass og 3. plass sammenlagt, plassen foran de doble VM vinnerne fra England.

Jannicke Stålstrøm ligger på 5 plass av 60 brett. Idag ble det  8.  og 2. plass til den gode Hortensjenta. Blant dem som ligger foran er to kinesiske seilere.

Bjørnar Erikstad hadde 9. og 8. plass idag og ligger på 7. plass i 2.4 meter klassen.

Kristian Ruth imponerte med 2.plass i dagens første seilas. I den andre ble det 17. plass. Dermed ligger han på 10. plass med blant annet tre kroatiske seilere foran seg på listen. Stian Tuv som ligger på 85. plass kan trøste seg med at plasseringene i den harde vinden neppe regnes som OL uttakning. 

Christopher Gundersen og Frode Bovim ligger an til å levere sin beste regatta i 49er. Foreløpig ligger de på 13. plass men med 2. og 5. plass som de beste plasserignene er det kort vei fremover i feltet. Bakover også for den saks skyld idet kun fem poeng skiller plasseringene 10 og 19.

Idag var det Cathrine Gjerpen som var best av våre jenter i Laser Radial. Med 13. og 10. plass klatret hun til 20. plass, mens Elin Samdal ikke greide å følge opp den fine seilingen fra igår. 31. og 12. plass fikk hun og ligger dermed på 24. plass.

Peer Moberg tester etter sigende utstyr og er ikke helt med i tetbildet i denne regattaen. 17. og 18. plass ble det i dagens to seilaser og Moberg ligger med det på 16. plass sammenlagt 26 poeng bak 10. mann som får seile medaljefinale.

Likevel var det alt i alt en bra dag for flesteparten av de norske seilerne som behersket hardværet meget bra.

Powered by Labrador CMS