Sterk åpning for Kong Harald på Hankø

VM for 8 metere startet på Hankø idag med Kong Haralds «Sira» med i tetkampen blant klassikerne

Publisert

«Sira» kom litt trangt ut i den første starten mellom en frabsk og en finsk båt, men fant etter hvert fri vind og med heldig veivalg på første kryss var Kong Harald på 7. plass ved første runding bak fire moderne og to klassiske båter, «Ibia», for anledningen leid inn av en gjeng seilere fra Fredrikstad, og «Sira»s gamle rival «Silja» nå under finske flagg.

Kongen seilte en god lens og kom seg forbi Fredrikstadbåten som seilte med rev i storseilet for å hindre at hele skinnen skulle dras ut av masten. Ved merket måtte «Sira» runde i yttersving på «Silja», men kom seg etter hvert fpran og hold deretter plasen til mål, der det ble 5. plass rett i hekken på den fjerde moderne, canadiske «Gefion».

I den andre seilasen kom «Sira» dårlig ut, men seilte seg bra opp i feltet, 7. plass ble det til slutt, men da «Silja» hadde en båt mellom seg og «Sira» har finnene ett poeng til gode på kongebåten som etter to seilaser ligger på 6. plass sammelagt.

Brakk

8 meterne, og særlig riggene er smekre greier. Igår brakk britiske «Siris», for anledningen innleid av Robin Aisher - gammel konkurrent av Kong Harald fra 5,5 meter tiden. (bronse i OL i 1968), masten.  Og i dag brak norske «Apache» seilt av Jan Petter Røed bommen etter å ha smelt borti et gjenstridig lensetakkel.

Av de øvrige norske båtene ligger «Ibis» på 9. plass sammenlagt, mens Lars Ingeberg i den ommålte åttemeteren «Carmen» fant forholdene i friskeste laget for båten idag, ligger på 20. plass sammenlagt.

Regattaen fortsetter til lørdag og seilerne bys i tillegg til seilingen på den flotte regattabanen her, på et omfattende sosialt program. Kongen invitererer t ganger til mottagelse på Kongeskipet og beboerne på Hankø skal være vertskap ved intime middager med 2-3 av besetningene hver. En god ide iverksatt av regattasjefen Ragnar Klevås.

Mobil

Husk at du nå kan følge nyhetene fra seilas.no på mobiltelefonen. Skriv m.seilas.no i url-feltet p din telefon og du får nyhetene opp umiddelbart. Det koster ikke mer enn kostnadene for dataoverføring.

Powered by Labrador CMS