Stålstrøm fortsatte der hun slapp igår

Jannicke Stålstrøm startet dagen med seier og fulgte opp med en ny topp plassering.  Idag fikk hun også følge av stargutta

Publisert

I tillegg til seieren tok 39 årige Jannicke Stålstrøm 3. plass i dagens andre seilas og leder dermed med to poeng til gode på Faustinne Merret (FRA). Men det var ikke bare Stålstrøm som imponerte av de norske seilerne idag.  Stargutta, Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen, KNS, hadde idag 4 og 5 plass  og klatret dermed til 2. plas sammenlagt.

Fra Stargutta har vi mottatt følgende rapport:

- Breitling Regattaen startet onsdag med beskjedene vinder, men arrangøren var flink og klarte to race denne åpningsdagen. Med ny mast var vi spente på farten og høyden, men den skulle vise seg å være god nok mot de beste og når vi i tillegg traff noenlunde bra på skiftene, resulterte det i en 11. og 4. plass, i et felt på over 40 båter og hvor alle de beste gutta er å finne. Det var skikkelig deilig å komme godt i gang med mesterskapet!

- Torsdagen var som onsdag preget av lite og skiftende vind. Dette er føre vi trives godt i og vi fikk godfølelsen før start! I første race hadde vi en knallstart og kom godt i gang. Etter en runde lå vi på delt første plass men måtte ta en straff (720 grader) etter å ha kollidert i lenserundingen. Vi misforstod den andre båten og vi måtte bite i gresset og snurre. Vi klarte likevel å holde dampen oppe og ble 5 i mål etter en super siste lens. Det er utrolig godt å konstatere at vi fortsatt går like fort på lens som vi gjorde på en andre siden av dammen i vinter.

- Siste race i dag var merkelig. Etter nok en kollisjon (som ikke var vår skyld) kom vi desidert dårligst ut i starten. Deretter bommet vi på et 120 graders vindskift og endte opp med å ha ca 10 båter bak oss på siste toppmerket. Det var da på tide å gjøre vår beste lens ever!!!! Oppskriften er som følger: god speed, holde seg i trykket og en liten porsjon flaks! Vi kom 4 i mål og var ekstremt happy med tidenes opphenting.

- Dette gjør at vi i dag seilte oss opp fra 5. til 2. plass sammenlagt. Det er et tøft felt og vi må jobbe som gale for å holde oss i toppen! Det gjenstår fire seilaser før eventuelt medal race på søndag, der de ti beste båtene deltar.

- På toppen av kransekaka drar Eivind inn seieren i en intern regatta mellom alle dagens klassevinnere og vi vinner 200 Euro (Cash), flaske Champis og masse heder og ære blant publikum på land. Bra jobba!

Ynglingen med Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed, KNS, seilte ikke den første dagen med var blant de beste i dagens seilas med 4, 15 og 3 plass.

Elin Samdal har ikke helt greid å følge opp resultatene fra Hyeres og med plasseringene 10, 13 og 7 er hun foreløpig ute av medaljefinalen.

Mens 49er laget forbedret seg gjennom alle tre av gårsdagens seilaser, gikk det jevnt nedover idag. Dermed ligger Christopher Gundersen og Frode Bovim på 27 plass etter seks seilaser.

577 båter fra nesten 50 land deltar i regattaen som starter igår og fortsetter til søndag 27. mai da reattaen ska avsluttes med medaljeseilaser.

Resultater:

49er

1 Petro Sibello Gianfranco Sibello ITA 15

2 Nathan Outteridge Ben Austin AUS 17

3 Tim Wadlow Chris Rast USA 20

27. plass Christopher Gundersen Frode Bovim NOR 56

RS:X

1 Jannicke Stålstrøm NOR 3

2 Faustine Merret FRA 5

3 Flavia Tartaglini ITA 7

RS:X

35 Eivind Sinding-larsen NOR 98

Laser Radial

1 Laura Baldwin GBR 13

2 Penny Clarke GBR 14

3 Evi van Acker BEL 15

16 Elin Maria Samdal NOR 42

51 Cathrine M. Gjerpen NOR 108

470 jenter

33 Tina Laken Nilsson/Lina Beyer Stromquist NOR 143

Yngling

1 Sarah Ayton Sarah Webb Pippa Wilson GBR 18

2 Sofia Bekatorou Sofia Papadopoulou Christina Haramounta GRE 22

3 Renee Groeneveld Marije Faber Floortje Hendriksen NED 27

21 Siren Sundby Lise Frederiksen Alexandra Koefoed 4 15 3 84

Star

1 Afonso Domingos Bernardo Santos 11

2 Eivind Melleby Petter Mørland Pedersen NOR 5 4 13

3 Marin Lovrovic Sinisa Mikulicic CRO 14

Powered by Labrador CMS