Stålstrøm og Ruth er OL klare

Norges Seilforbund innstilte og Olympiatoppen har idag tatt ut Jannicke Stålstrøm og Kristian Ruth til OL i London. Også Marthe Enger Eide og Sebastian Wang-Hansen er innstilt av NSF, men de må vente til 7. juli før de eventuelt får klarsignal fra Olympiatoppen.

Publisert

Hovedbilde: Jannicke Stålstrøm. Arkivfoto av Mikkel Thommessen

Jannicke Stålstrøm og Kristian Ruth ble idag tatt ut til OL i London 2012 og de skal delta i seilasene som starter i Weymouth 29. juli.

Jannicke Stålstrøm er 42 år gammel og la egentlig opp som brettseiler på toppnivå etter OL i 2008 da hun endte på 14. Plass. Hun deltok også i Athen i 2004 og ble da nr. 11. Etter OL i 2008 flyttet hun til Sydney sammen med kjæresten, proffseileren Anthony «Nocka» Nossiter og fortsatte å trene, blant annet sammen med venninnen Jessica Crisp (5 OL 2008). Etter å ha deltatt i lokale regattaer, blant annet i verdenscupen i Melbourne i 2011 og VM i Perth samme året besluttet hun å satse for fullt mot et nytt OL og har vist at det fremdeles ikke er norske kvinnelige seilere som matcher henne på regattabanen. I år har hun hatt en av sine beste sesonger noensinne, med 4. plass fra verdenscupen i Medemblik og senest 15. plass i Weymouth med alle OL seilerne på plass. En dag med magetrøbbel og utstyrshavari ødela regattaen for henne. Hun seilte ellers bra nok til en topp ti plassering. Jannickes problem har tidligere vært at hun har bundet seg når det har vært som viktigst. Nå virker det som hun har det mer moro på banen og ikke lenger har noe hun skal bevise. Konkurransen i jenteklassen er tøff. Av de fem beste fra OL i 2008 stiller fire til start i Weymouth, og rutine betyr mye i denne klassen. Det gjør også god fysikk, og begge deler har Hortensjenta i fullt monn. Vi tror topp ti sammenlagt er en god mulighet for Jannicke og klaffer alt er hun også god nok til å komme blant de seks beste. Favoritter er veteranen Alessandra Sensini, ITA, Marina Alabu, ESP, Zofia Noceti-Klepacka, POL, Lee Korzits ISR, Olga Maslivets UKR og hjemmehåpet Bryony Shaw GBR.

Kristian Ruth er tilbake mot OL formen som sikret 10. plassen i Kina for fire år siden, men som han ikke helt har greid å leve opp til senere. Nå har han fire års mer erfaring og vi ser resultatene av lange treningsøkter. Selv om det har gått litt opp og ned i konkurranse, har han på sitt beste oppnådd gode enkeltresultater.  Teknisk og fysisk er han helt i toppen, men det er ikke ensbetydende med topp resultater på regattabanen. En ny topp ti plassering ville vært utrolig sterkt, mens topp 15 synes som mer realistisk denne gangen. Også Kristian Ruths trener Brett Beyer vil følge med laget til Weymouth, og dermed får Ruth den best tenkelige oppkjøring mot OL, med best mulig oppfølging hele veien. Favoritter er først og fremst Tom Slingsby,  og regjerende OL mester Paul Goodison som seiler på hjemmebane. Ta også med svenske Rasmus Myrgren og Andy Murdoch NZL i et felt der det garantert vil dukke opp overraskelser, kanskje også fra Norge.

Også Laser-seileren Marthe Enger Eide og brettseiler Sebastian Wang-Hansen er av NSF innstilt til OL deltakelse, men de to vil eventuelt bli tatt ut på det norske seilerlaget 7. juli i år. Starseilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen  er tatt ut tidligere.

I Seilas nummer 6 vil du kunne se en fullstendig presentasjon av OL-laget i seiling.