Stålstrøm og Ynglingens dag

Både Jannicke Stålstrøm og Ynglingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed leverte en serie topplasseringer onsdag on ligger nå på klar medaljeplass. Det gjør også Sonarkara til tross for disk etter tjuvstart i en av seilasen.

Publisert

Jannicke Stålstrøm seilte glimrende og med 2. og 3. plass i det store feltet rykket hun opp på 2. plass, bak polske Zofia Klepacka, men foran sin australske treningskamerat Jessica Crisp.

Det samme gjorde Ynglingjentene som med 2. 3. og 4. plass også ligger på sølvplass i sin klasse med bare to poeng opp til finske Silja Lehtinen. Jentene har nå bevist at de behersker både mye og lite vind opg ser endelig ut til å ha fått marginene på sin side.

Sonargutta startet dagens seilaser med å bomme på layline og gi fra seg muligheten til en topp plassering i dagens første seilas. Innsatsen herfra  ”fulgte de opp” med et flott seilas og kom først i mål i andre den andre. Dessverre var gutta imidlertid for tidlig over linja og ble diskvalifisert. De mener imidlertid de er i ferd med å seile stadig bedre taktisk og gjør mange riktige veivalg, noe også 2 plass i siste seilas viser.

Gutta er i øyeblikket på en klar 2 plass sammenlagt etter GBR702 og foran ITA742. Dessverre har har de på grunn av aldrende utstyr ikke det fartsoverskudd de gjerne skulle ha hatt. Under regattaene i Hyeres seiler de Viking Kiwanis, en båt som nå er 9 år gammel. De håper at de når de kommer til bake til den nye båten og kommer i gang med seiltestingen til Paralympics vil kunne få det fartsoverskuddet som gjør at de igjen kan slå engelskmennene. En fjerde, en OCS og en 2 plass var facit etter gårsdagens seilaser  i Hyeres.

Kristian Ruth later til å ha etablert seg høyt opp i Laserklassen og med 5. og 19. plass ligger han på 8. plass med stø kurs mot medaljefinalen. Stian Tuv hadde også en god dag onsdag, med 6. og 2. plass, men har mye å dra med seg, og ligger på 57. plass sammenlagt.

Cahtrine Gjerpen fortsetter å slå Elin Samdal. De norske plasseringene i OL uttaket er nå:

16  GJERPEN Cathrine M 56.00    

29   SAMDAL Elin Maria 73.00  

47   MELSOM MYHR Anette 95.00  

Christopher Gundersen og Frode Bovim avsluttet onsdagens seilaser med 2. plass og ligger nå på 19. plass sammenlagt, omtrent der de har ligget i mange regattaer nå. For at de skal sikre OL plassen hadde man gjerne sett dem topp 15.

Peer Moberg tester fortsatt utstyr. Under forhold som minner mer om Qingdaoføre enn i de første dagene da det råblåste i Hyeres kom han lIkevel i mål til 3. 22. og 3 plass og rykket dermed opp til 14. plass sammenlagt.

Bjørnar Erikstad vendte tilbake til gamle synder og tjuvstartet i den første. I den andre seilasen ble han nr. 12. Han mangler båtfart, noe han og treneren Frank Kirkeland nå jobber med. Sammenlagt er Erikstad nå på 11. plass i 2.4 meter.

Powered by Labrador CMS