Strøm, dønning og løyende vind utfordret Solingseilerne

Dag 2 av årets EM for Solinger ved Arendal gav seilerne nok av utfordringer. Medstrøm i dønninger og løyende sønnavind gjorde det ikke lett hverken for seilere eller arrangører.

Publisert

1. seilas startet i fin sønnavind som tok godt tak i sjøen i farvannet utenfor Tromøya, men stri vestgående strøm gjorde det vanskelig å beregne starten og for arrangøren ble det særlig vanskelig å legge banen. Det slo ut på vingmerket etter kryssen og gaten etten lensen, som det var vanskelig å få til å ligge i posisjon. Likevel fin man til to flotte seilaser, den siste riktignok i løyende vind og gammel sjø. Det stilte store krav til seilerne, og det var argentineren Gustavo Warberg som behersket disse forholdene best. Han vant den andre seilasen etter en tett fight med ungarske George Wossala, en gammel rev i Solingklassen. Dagens beste norske plassering sto Grimstadseileren Lars Ingeberg for da han tok 6. plassen i den andre seilasen.

Leder i mesterskapet gjør stadig tyske Thomas Maschkiwitz  som med 3 og 4 plass idag har 15 poeng, fem foran Gustavo Warberg ARG med 13 og 1 i dag og 20 p sammenlagt.

Fra den øvrige resulatliste:

3. Johan Offermans NED 32 p

4. Bostjan Antoncic SLO 33 p

5. Andreas Vincon ITA 34 p

6. Rudy den Outer NED 35 p

8. Preben Asbjørnrød NOR 53 p

12. Jørgen Strømquist NOR 72 p

13. Pål Kristiansen NOR 75 p

15. Olaf Thon NOR 78 p

19. Kjetil Solvang NOR 82 p

21. Lars Ingeberg NOR 92 p

26. Dag Usterud NOR 112 p

27. Ole Richard Mortensen NOR 113 p

Powered by Labrador CMS