Størst i Ålesund noensinne

Omkring 300 jolleseilere ventes til Ålesunds Seilforenings største regattaarrangement noensinne.  Neste helg bliGiske arena for Norgescup for joller, med i grunnlaget for uttak til landslag. 

Publisert

Påmeldingen viser at rekorden fra 2005 med 193 seilere vil bli grundig slått. når seilerne møtes Giske lørdag 19. og søndag 20. april.

Fem ulike båtklasser skal seile samtidig på fire utlagte baner.  Det dreier seg om Optimist, Zoom 8, Europa, Laser og 29-er.  Nivået er høyt i alle klasser, så lokale seilere vil få bryne seg.  Størst forhåpninger stilles til Ole Grytdal Morken i Optimist, og til Andreas Larsen, Anniken Endresen og Kristin Tørrissen i Zoom 8. De publikumsvennlige og spektakulære  29-erne vil seile nærmest Valderøya og lett kunne sees fra land. 

Registreringen blir fredag 18. april.  Da kommer kortesjene fra hele landet.  300 foreldre i biler med joller på slep, svært mange med jollene plassert oppe i en stor gummibåt, slik at de kan følge med utpå sjøen og heie på sine håpefulle.  Alle ser ut til å fått plass til å overnatte.

Ålesunds Seilforening, med hjelp fra Florø Seilforening som vil ta en av de fire banene, hoster opp nærmere 30 båter med i overkant av 80 funksjonærer på sjøen, pluss ca. 20 sikringsbåter som tilreisende foreninger må stille opp med. 

Det skal legges ut havn, settes opp store telt med oppvarming, og ordnes med alle de tekniske tingene som må til når 300 seilbåter og kanskje 100 gummibåter skal settes ut og trekkes på land.  300 biler og tilhengere skal parkeres, og alle skal ha mat.  Ganske folksomt blir det. Nærmere 50 funksjonærer er involvert på land.  I alt stiller omkring 120 mennesker opp og gjør en jobb for at de unge skal få drive sin sport.  Det er et stor løft for foreningen.

Land-gjengen starter allerede mandag med ei tom sandstrand.  Der skal det legges ut 60 meter havn til foreldre- og bøyebåter, spyleanlegg til 300 seilbåter, store telt med oppvarming til forfrosne seilere, matanlegg, kiosk, flaggstenger, kontorer for protestkomité og sekretariat og 125 Amp for å drifte alt sammen.  Og ikke minst en drøss toaletter.  Neste mandag starter demonteringen. Noen dager etterpå seiler bare måkene på sandstranda.

Forberedelsene er i orden, i den siste uka skal at på plass på Giske, og så er det bare å håpe på passende vær.  Det kan vanskelig bestilles. 

Powered by Labrador CMS