Suksess med jenteregatta

Strålende sol og fem-seks sekundmeter dannet rammen rundt Embla Cup som gikk av stabelen i Risør 27. juni. Halfrid  Persdatter Waage har sendt oss fine bilder og en rapport fra jente-regattaen.

Publisert

OVER: Feiring av vinnerne. Fra venstre Cathrine Nervik, Camilla Gahrsen, Astrid Gahrsen Skogstad. Th: målgang for «Petrellen»

Førtito jenter i alle aldre fra Risør eller med tilknytning til byen stilte til start i regattaen, og i alt 14 12,5 kvm’ere var på fjorden denne dagen, -til glede for alle skuelystne som hadde møtt fram på Kastellet hvor det var god utsikt til banen.

Seieren gikk til C40 Petrellen, ført av Astrid Gahrsen Skogstad. C 19 Siren med Nina Gresvig som skipper stakk av med annen plass, mens tredje plass gikk til C 30 Bjørgvin med Merethe Mygind ved roret.

 

Ideen om en jenteregatta ble unnfanget på Risør seilforening sitt styreseminar  i januar.

Risør har en aktiv seilforening med rundt 1000 regattastarter per år i en by med om lag 5000 innbyggere. Seilforeningen har som et av sine hovedformål å få flere til å seile, og spesielt å få flere jenter til å seile. Seilforeningen har vist at dette ikke bare er tomme ord, men virkelig satset på jentene ved denne regattaen.

 

Navnet Embla Cup var ikke tilfeldig valgt. Embla design er et lokalt basert smykkeverksted, som seilforeningen inngikk et samarbeid  med. Seilforeningen fikk ta utgangspunkt i logoen deres, og smykkeverkstedet laget også et nydelig sommersmykke som deltakerpremie til alle jentene.

Seilforeningen skjønte ganske raskt at ideen var god, og at dette var en anledning for å trekke mange tidligere konkurranseseilere, og noen nybegynnere inn.i seilsporten. Noen tok også roret for første gang i Embla Cup. Stor entusiasme for å delta helt fra tidlig i vår ble ikke mindre etter vel overstått seilas. ”Når blir neste jenteregatta?” var gjengangerspørsmålet.

Romslighet og god stemning preget regattaen, ikke minst ved at 12,5 kvm-eierne stilte båtene sine til disposisjon denne dagen. Seilerne viste seg tilliten verdig og gjennomførte fire starter uten dramatikk, men likevel spenning så det holdt og kniving om plassering til glede for alle tilskuerne som hadde møtt opp på Kastellet. 

Det var en fin oppladning til regattaen med tre kvelder med seilskole for jenter i juni. Det blir viktig å følge opp den interessen som er skapt. Seilforeningen fortsetter derfor blant annet med seilskole til høsten. Entusiasmen rundt og gjennomføringen av årets regatta er et godt utgangspunkt for å gjøre Embla Cup til en tradisjon.

Powered by Labrador CMS