Suverén rekord i Route du Rhum

Da Lionel Lemonchois gikk i mål tidlig idag morges, slo han den forrige rekorden for Route du Rhum med mer enn fire døgn.

Publisert

Lemonchois seiler den 60 fots store trimaranen Gitana XI i ORMA 60 multihulls klassen, den samme som konkurrerer i Nokia Oops Cup. Han har hatt rekordforhold underveis og gikk i mål i Point a Pitre idag morges kl 06.21.06. Da har han seilt i mindre enn åtte døgn og ha barbert den tidligere rekorden satt av Laurent Bourgnon i 1998 med ca. fire og et halvt døgn. Det sier litt om rekordforbedringen at Lemonchois har hatt en snittfart på 19.11 knop, sammenlignet med 11.93 for Bourgnon for åtte år siden.

På de neste plassene ligger Pascal Bidegorry (Banque Populaire), Thomas Coville (Sodebo), Michel Desjoyeaux (Geant), Yvan Bourgnon (Brossard) og Steve Ravussin (Orange Project)

I IMOCA 60 monohulls leder Roland Jourdain igjen etter å ha valgt en sydlig rute etter å ha passert Azorene, På de neste plassene følger Jean Pierre Dick (Virbac Paprec) og Jean le Cam (VM Materiaux) men i motsetning til de ledende trimaranene har enskrogsbåtene mer enn 1500 nm igjen å seile.

Gildas Morvan (Oyster funds) er tilbake i teten i den tettseilte 40 fots klassen. Både han og Phil Sharp på 2. plass seiler POGO 40, en standarbåt fra Finot/Conq.

Klasselederne:

IMOCA: Roland Jourdain, Sill et Veolia

Classe 1: Pierre-Yves Guennec, Jeunes Dirigeants

Classe 2: Kip Stone, Artforms

Classe 3: Michel Kleinjans, Roaring Forty

Classe 40: Gildas Morvan, Oyster Funds

Multihulls

ORMA: Lionel Lemonchois, Gitana 11

Classe 2: Franck-Yves Escoffier, Crepes Whaou !

Classe 3: Pierre Antoine, Imagine-Institut des Maladies Genetiques

Powered by Labrador CMS