Svein Rasmussen satser på OL 2012

Han var med som brettseiler i 1984, nå vil han ha sitt eget brett Starboard som windsurfingklasse.

Publisert

Dagens OL-brett RSX er et hybridbrett. Et brett som seiler som et Formula brett i mye vind, men har også gode lettvindsegenskaper takket være en stor kjøl.

Ny teknologi

– Svein Rasmussen mener at Formula klassen har utviklet seg så mye siden RSX ble valgt, at hybridkonseptet er unødvendig. Dagens formulabrett planer i 6 knop som er nedre grense fr brettseiling i OL. Rasmusen mener at Formula brett er veien å gå, og han har derfor utviklet et en-type formula brett

Formula One Design

Starboard har tatt sin 162 modell, og utviklet en en-type pakke. I følge Rasmussen er dette verdens mest lettplanende brett.  Formula-klassen er verdens største Windsufing-klasse i de siste åtte årene. Ingen internasjonale arrangementer har blitt kanselert på grunn av lite vind siden 2001.

Bedre for alle

I følge tall fra Starbord vil det nye en-type bretet bli betydelig billigere. RSX koster i dag 3873 euro, Formula One-design vil koste 2537 euro. Formulabrettet vil veie nesten halvparten av RSX. Det gir bedre seilegenskaper, men også enklere og billigere transport. Formulabrettet er også enklere laget, med færre deler slik at sjansene for ødelagt utstyr er redusert.

Hvilke brett som blir valgt for OL i 2012 vil bli avgjort i november.

Starboards utstyrsforslag

Board:  Starboard Formula 162 litres

Fin:      Starboard Formula One Design fin 70cm

Sails:    Starboard Formula 11m2 for men, 9.5 m2 for women

Masts:   Starboard Blue Line 540cm for men, 490cm for women

Boom:   Starboard Blue Line boom 270 for men, 240 for women

Extension/mast base: Starboard Blue Line 35cm Extension

Les mer her

Powered by Labrador CMS