Svenskene holder liv i håpet
Svenskene holder liv i håpet

Svenskene holder liv i håpet

Victory Challenge måtte slå Desafio Espanol for å holde liv i håpet om semifinaleplassen. Det gikk, men det var på hengende håret.

Publisert

Desafío Español rormannen Karol Jablonski tok høyresiden fra start og kjempet hardt for å beholde den. Svenskene med Magnus Holmberg til rors, gikk på sin tide til ventre på banene etter å ha hatt et lite forsprang i starten, og da båtene møttes første gangen, ver Victory Challenge i tet.

Holmberg holdt en knapp ledelse ved første merke og økte noe på begynnelsen av lensen, men mot slutten kom spanjolene som behersket jibbene bedre, noe innpå. Også ved running tapte svenskene terreng ved å slippe spinnakeren i vannet etter en sen nedtakning.

Den spanske båten var bare sekunder bak og med spinnakeren i vannet tett på merket fikk svenskene en protest på seg fra spanjolene som mente den hindret dem i rundingen. Denne ble ikke tatt til følge og Victory Challenge klarte å holde et marginalt forsprang som de tok vare på hele kryssen. Igjen var svenskene shaky på lensen og rett før mål så det ut til at spanjolene som hadde større fart skulle komme seg forbi. Det holdt imidlertid for Victory Challenge som sikret den nødvendige sieren med syv fattige sekunder. Nå gjenstår to tøffe matcher for svenskene, den ene mot Emirates Team New Zealand, og våre venner i øst må vinne begge. Vi ønsker dem lykke til.

Dagens matcher

1 +39 Challenge slo Team Shosholoza 0:50

2 Areva Challenge slo China Team 3:03

3 BMW ORACLE Racing slo Mascalzone Latino-Capitalia Team 0:57

4 Victory Challenge slo Desafío Español 2007 0:07

5 Emirates Team New Zealand slo Luna Rossa Challenge 0:36

Sto over United Internet Team Germany

Louis Vuitton Cup - Round Robin Two - Ranking

1 BMW ORACLE Racing (USA 98) 35 p

2 Emirates Team New Zealand (NZL 92) 34 p

3 Luna Rossa Challenge (ITA 94) 34 p

4 Desafío Español 2007 (ESP 97) 29 p

5 Victory Challenge (SWE 96) 26 p

6 Mascalzone Latino-Capitalia (ITA 99) 20 p

7 Team Shosholoza (RSA 83) 18 p

8 Areva Challenge (FRA 93) 15 p

9 +39 Challenge (ITA 85) 8 p

10 United Internet Team Germany (GER 89) 11 p

11 China Team (CHN 95) 3 p

Powered by Labrador CMS