Sverige i America´s Cup

Mens Team New Zealand fortsatt sitter på gjerdet og både briter og tyskere har kastet kortene, ruster våre naboer i øst seg for de 34. seilaser om America´s Cup.

Publisert

Det har lenge vært klart at den søkkrike oljetraderen Torbjørn Tørnqvist som håndterer store deler av Russlands oljehandel, har satt sine øyne mot America´s Cup. Flere års satsning i TP52 ok RC44 klassene der alle de potensielle America´s Cup lagene er med, har gjort at svensken som nå har alliert seg med Paul Cayard og Terry Hutchinson kan være en reell utfordrer til å frata BMW Oracle Racing Team pokalen.

Fra 1. november er det mulig å melde seg på til regattaen i 2013 og allerede neste sommer vil deltakerne kunne skaffe seg flerskorgserfaring i AC 45 klassen, en entype som skal supplere AC 72 som er en fri design.

Ved siden av Tørnqvist og challenger of record, Mascalzone Latino, har de to franske brødrene Bruno og Löick Peyron varslet at de vil komme til å delta.

Fremdelenes gjenstår delene av regelverket og en avgjørelse om hvor regattaen skal finne sted, men ISAF har allerede oppnevnt dommerpaneles som skal dømme i regattaen.

Powered by Labrador CMS