«Telefonica Black» har tatt ledelsen
«Telefonica Black» har tatt ledelsen

«Telefonica Black» har tatt ledelsen

Da båtene begynte å krysse var det «Telefonica Black» som hadde valgt det beste sporet. Men først til skåringspunktet var båten ikke.

Publisert

Som ventet må båtene nå krysse for å komme seg sør for eksklusjonssonen syd for Newfoundland. Det favoriserte «Telefonica Black» og navigatøren Roger Nilsson som valgte en sydligere kurs på bekostning av en god plassering ved skåringspunktet, men som nå har gitt båten ledelsen i feltet.

Hard tetkamp

Det var til det siste kamp mellom «Puma» og «Telefonica Blue» om hvem som skulle nå skåringspunktet først, og i skrivende stund har vi ikke fått opplyst hvem av dem som tok de fire poengene her. 3. og 4. plass gikk etter alt å dømme til E4 og E3. Sistnevnte har tydelig hatt fartsproblemer og har på de siste posisjonsangivelsene oppgitt ca. en knop langsommere fart enn konkurrentene. Nå har imidlertid E3 fått opp dampen, og ingen av de fem første båtene er ute av tetstriden.

Kjølig på havet

Seilerne opplever nå surt og kaldt vær med tåke og lav sjøtemperatur. Det er på tide å kle seg for vinterseilas.

Hans Horrevoets hedres

Det er idag tre år siden nederlenderen Hans Horrevoets, mannskap på ABN Amro Two omkom etter å ha blitt slengt mot en rekkestøtte og deretter i vannet på den transatlantiske etappen i forrige Volvo Ocean Race. For å hedre ham har Volvo Ocean Race satt opp et trofé i hans navn til den beste debutanten i årets regatta. Vinneren skal avgjøres av stemmene fra skipperne på de åtte deltagende båtene i årets Volvo Ocean Race.

Rekkefølge kl 0400 GMT 19. mai

Rekkefølge kl 0100 GMT 19. mai

Powered by Labrador CMS