Tett i starbåtåpningen

Med 8 og 10 plass  i de to første seilasene fikk de norske stargutta en brukbar start på ISAF VM. De er foran både OL mestrene fra Brasil og de tidligere verdensmestrene fra Sverige

Publisert

Nasjonsmessig er Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen på 11. plass, akkurat nok til å kvalifisere Norge til OL. Star-klassen er delt i to puljer  og med 8. og 10. plass i dagens to seilaser som gikk i 10 knops vind. I den andre seilasen måtte nordmennene ta en straff, men forteller eller om god båtfart.

Xavier Rochard og Rambeau Pascal FRA leder på samme poengsum som newzealandske Hamish Pepper og Williams Carl. Masjonsmessig er rekkefølgen Frankrike, New Zealand, Italia, Brasil, England, Polen, Tyskland, USA, Sveits, Portugal og Norge .

Verdensmesterskapet fortsetter i Cascais idag med nye seilaser i Starklassen, samtidig som Laser- og Laser Radial-seilerne starter sitt mesterskap. I Laser stiller Kristian Ruth fra Asker mot 148 seilere fra 60 nasjoner. Her skal 29 OL-plasser fordeles. I Laser Radial seiler Elin Samdal, Fredrikstad og Cathrine Gjerpen fra KNS for å kjempe om en av de 19 OL-plassene som skal deles ut i denne klassen.

Powered by Labrador CMS