Tett runding av Fastnet Rock

De første båtene holdt en fart på over 20 knop mot mål i Plymouth. Det kan bli ny rekord.

Publisert

Plymouth. Er alt en full havn, men det er av båter som har brutt. Årets Race vil nok bli en klassiker, og husket for tøffe forhold.

Mot ny rekord

Fastnet Rekorden har stått i åtte år. Den lyder på 2 dager og fem timer, og har en snitt fart på 11,13 knop. Den ble satt av en Open 60 båt. For å slå rekorden må båtene være i mål før kl. 17.48. Det bør de raskeste klare lett.

Tett runding

90-fots Reichel Pugh-designed «Rambler» var overraskende noen sekunder foran den 100 fots lange «ICAP Leopard». Denne båten er bny i år, og bygget som en gedigen Volvo 70. «ICAP Leopard». Har seilt mye raskere fra Fastnet og inn mot mål, og har nå en solid ledelse.

Open 60 klassen

«PRB» har rundet Bishop Light og ligger syd for Lands End. Denne båten har en klar ledelse foran «Cheminees Poujoulat» og «Delta Dore». «PRB» var ikke langt bak de første rundt Fastnet Rock.

Langt igjen for de små

Vinden har dreid mot nordvest og de små båtene som ikke har brutt sliter seg over Irskesjøen. Her finner vi båter som Sigma 38, First 32 og Granada 38. Fremdeles er det båter som enda ikke har rundet Lands End.

Fotos: Rolex / Daniel Forster

Powered by Labrador CMS