Thomson blir klar for Vendee

Alex Thomsons Open 60 ble pårent av en fiskebåt og påført store skader da båten lå standby ved innløpet til Les Sable d´Olonnes sist fredag. Men HUGO BOSS skal bli klar til start, sier konstruktøren

Publisert

Konstruktøren, Pacas Conq fra Groupe Finot har siden ulykken vært i Les Sable d´Olonnes der han har gjennomgått båt og rigg etter kollisjonen. Han sier idag til Seilas at båten skal bli klar til starten 9. november. HUGO BOSS en en av Groupe Finots siste konstruksjoner og bygget spesielt med Vendee Globe seilasen i tankene. Selv om mange konstruktører har kommet til i det siste, er det båter fra Groupe Finot som har vunnet de siste fire jorden rundt regattaene.

Nå så det ut til at den største av favorittene i "Stall Finot", Alex Thomson kanskje ikke skulle få starte i regattaen, etter ulykken fredag der det ble et stort hull i skutesiden og mastebrudd. Pascal Conq og flere båtbyggere i området kom omgående til stede og helgen har gått med til å få et fullstendig overblikk over skadene.

- Vi har nå full oversikt, sier Conq til Seilas. Skaden i skroget har ikke forplantet seg utover selve hullet i skutesiden, og masten er bare brukket på ett sted. Begge skal vi kunne reparare i god til til starten, sier han.

Vendee Globe starte 9. november med 30 båter på startlinjen. Thomson og landsmannen Mike Golding er blant favorittene i en regatta som tradisjonelt har vært dominert avvranske seileren. Den beste brtiske prestasjonen sto Ellen MacArthur for da hun i 2000/2001 tok 2. plassen ratt bak Michel Desjoyaeux.

Powered by Labrador CMS