Tjuvstart i medaljefinalen kostet dyrt

Til tross for ledelse før medaljefinalen holdt det ikke helt inn for de norske Starseilerne. Til det kostet tjuvstarten for mye.

Publisert

Franskmennene Xavier Rohart og Pascal Rambeau vant medaljefinalen igår og tok dermed sammenlagtseieren i Starklassen som før denne seilasen hadde nordmennene Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen på topp. Rohart selv hadde små håp om seieren før denne seilasen ettersom Melleby og Mørland Pedersen til da hadde seilt en uhyre jevn og sterk serie i et felt med hele seks verdensmesteremog der den eneste av dagens topper som manglet var Brasils Robert Scheidt.

Franskmennene som lå på 2. plass før finaleseilingen fikk imidlertid god hjelp da den norske båten tjuvstartet. Med fransk seier og norsk 7. plass var saken klar. Gull til Frankrike, sølv til Norge og bronse til sveitserne Marazzi og de Maria. Fredrik Lööf og Anders Ekstrøm SWE ble nr seks, mens beste amerikanske båt ble OL mesteren fra 2000, Mark Reynolds på 9. plass.

Nå fortsetter treningen mot VM på den samme banen i april. Nordmennene har fått sprøytet inn en god dose selvtillit og vet hva de nå skal trene på for å bli enda bedre. I dag skal de to norske seilerene koble ut med Super Bowl og kose seg med sølvmedaljen. I morgen er det tilbake på «kontoret» for å gå enda mer systematisk til verks rundt fartsmålinger sammen med samarbeidspartner NORTEK. 

- Neste store mesterskap for oss er Bacardi Cup i mars. Deretter er det duket for VM inkludert OL-kvalifisering. Det er fortsatt 13 nasjoner som kjemper om de fire siste plassene til OL så vi kommer ikke til å få noe gratis, uttaler Petter Mørland Pedersen. Disse hadde følgende plasseringen i Miami:

NORGE 2

SVEITS 3

KROATIA 4

BERMUDA 15

ØSTERRIKE 16

IRLAND 17

UKRAINA 31

CANADA 36

CHILE 37

NEDERLAND 39

DANMARK 43

JAPAN 52

ARGENTINA 66

Hvordan de norske seilerne spisser formen frem mot OL kan du for øvrig lese i Seilas nr. 2 som er i handelen om kort tid.

Resultater:

1.Xavier Rohart/Pascal Rambeau FRA

2. Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen NOR

3.  Flavio Marazzi/Enrico De Maria SUI

4. Marin Lovrovic/Sinisa Mikulicic CRO

5. Afonso Domingos/Bernardo Santos POR

6. Fredrik Loof/Anders Ekstrom SWE

7. Francesco Bruni/Gilberto Nobili ITA

8. Hamish Pepper/Carl Williams NZL

9. Mark Reynolds/Steve Erickson USA

10. Rick Merriman/Sharp Brian USA

Powered by Labrador CMS