To Class40 klare for Shetland Race

Class 40-seilerne Rune Aasberg i «Solo» og Jan Helge Furnesvik i «Astragale» stikker rett fra målgang i Watski Skagerrak TwoStar for å seile FjordSailing Shetland Race.

Publisert Sist oppdatert

Rune Aasberg har noe å forsvare i FjordSailing Shetland Race. I 2009 tok han over all-seieren sammen med Hans Jørgen Bauck jr. I 2010 traff han Shetland-seilerne i Lerwick da han seilte og vant Round Ireland and Britain Race. Nå er han tilbake på startlinjen i Nordsjø-klassikeren som starter 20. juni.

 

Aasberg får ikke med seg sin vanlige makker Simen Løvgren denne gangen siden han har andre forpliktelser den helgen. I stedet har han med seg Lars Petter Karlsen, som for tiden er ranket som Norges nest beste shorthandedseiler.

 

De to skal kjempe i et veldig kompetitivt doublehanded-felt. Jørund Fjøsne, som leder i oppgjøret om å bli Årets Shorthandedseiler 2012 foran Karlsen, stiller med sin «Storm», en Elan 37, Leslie Irvine med sin VQ 32 kommer med en god plassering i Seilmakeren Doublehanded som oppvarming, Shetland-veteranen Harald Matland med sin X-332 og Anne Raangs med sin X-99.

 

Aasberg har også lyst til å slå fjorårets fartsrekord Lerwick–Bergen som «Wolfpack», TP52 med Thomas Nilsson som skipper, satte på tiden 17 timer 27 minutter 3 sekunder.

 

– Hvis værforholdene slår inn er det absolutt mulig å forbedre den rekorden. Det hadde vært moro, sier Aasberg.

 

Han skal få kamp av Jan Helge Furnesvik i Class 40en «Astragale». Furnesvik kommer ikke til å seile i shorthanded-klassen, men stiller med fullt mannskap på årets FjordSailing Shetland Race.

Om FjordSailing Shetland Race 2012

FjordSailing Shetland Race er den største Nordsjø-regattaen og den arrangeres av Hordaland Seilkrets i samarbeid med Lerwick Boating Club of Shetland. Opp gjennom årene har tusenvis av seilere fått sin ilddåp i havseiling i denne regattaen. I år starter den 20. juni fra Marstein utenfor Bergen og fra Ålesund.  Retur er 24. juni.

Les mer på www.shetland-race.no.