To finaleseire i Kiel

Det ble norsk seier i to av medaljefinalene i Kiel i går.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Tiril Bue, KNS fra fjorårets NM i Moss. (Foto: Mikkel Thommessen)

Den friske vinden - rundt 30 knop – i gårsdagens medaljefinaler i Kieler Woche lot til å passe de norske seilerne godt. Både Laser-seileren Tiril Bue og Anders Pedersen i Finnjolle vant medaljefinalen i sine klasser og tok med det store steg oppover på resultatlsten.

Suverene Tiril Bue

– Anders gjorde alt riktig i dag og vant en fortjent seier. Tiril var enda bedre – hun var kort og godt suveren i medaljefinalen og var aldri truet. Det var hennes andre gode medaljefinale på rad – i Medemblik ble hun nummer to – og det er klart det gjør noe med selvtilliten, sier en svært fornøyd landslagssjef, Jan Steven Johannessen.

Selv om Kieler Woche i år ikke har samme status som tidligere og derved mangler de desiderte toppene i OL-klassene, er det gjevt å vinne i Kiel. De norske seilerne har denne sesongen opparbeidet en ny vinnerkultur og resultatene er i ferd med å komme, både i Laser-klassene, i Finnjolle og i 49erFX. Av disse var Laser Radial og Finnjolle godt representert i Kiel.

Fremskritt i Finnjolle

I Laser Radial har særlig Tiril Bue, KNS imponert. Med finaleseieren endte hun på det tredje palltrinnet, kun to poeng fra 2. plass. Hun slo dermed sin hardeste norske konkurrent for tiden, Marthe Enger Eide, klart.

– Tiril Bue er blitt god under alle forhold, selv om hun nok ennå er aller best når det blåser som friskest, sier Jan Steven Johannessen.

I Finnjolle var det to norske seilere i finalen. Lars Johan Brodtkorb har på rekordtid kommet seg opp på et godt nivå, spesielt i lett vind, men i medaljefinalen måtte han gi seg fordi roret brakk. Likevel endte han på en oppsiktsvekkende sterk 7. plass sammenlagt, kun to plasser bak den mer rutinerte Anders Pedersen som vant finalen og dermed endte på 5. plass, tre poeng unna bronsen.

Tapte seieren

Bjørnar Erikstad som hadde ledet 2.4 meter-klassen gjennom det meste av regattaen, fikk sin dårligste plassering med 8. plass i den siste seilasen. Dermed måtte han gi fra seg sammenlagtseieren på målstreken til sterke Heiko Kröger fra Tyskland som vant med ett fattig poeng i protokollen.