To glade lakser vant
To glade lakser vant

To glade lakser vant

Rune Tønnessen og Halvor Schøyen i GLALAX var de aller beste seilerne.

Publisert Sist oppdatert

41 timer, 52 minutter og 58 sekunder brukte Rune Tønnessen fra Bærum og Halvor Schøyen fra Bærum på sin 220 nautiske mil lange rundtur i Skagerrak, og med sin X-37 med måltall 0,9910 ga det den beste korrigerte tiden av alle. Med den vant de klassen sin, men også hele regattaen over all.

GULLSPORET. De seilte godt helt ut fra start og lå på 2. plass i sin klasse da båtene kom inn til pitstop i Strömstad etter halvseilt regatta. Den virkelige genistreken gjorde de litt ute på den andre etappen, da de etter runding av et merke nordvest for Torbjørnskjær fyr, tok en langt sydligere kurs enn alle andre.

– Vi brukte nordavinden vi hadde på det tidspunktet for å komme sørover og møte den vinden vi mente vi så ute i havet, forteller de to.

Og det ga uttelling, for mens de andre seilerne lå lengre nord i varierende vind, seilte de to seilerne  i GLALAX rundt nesten hele feltet i den nyankomne sønnavinden, som de fikk først. Dermed la de grunnlaget for en solid ledelsen i klassen sin, og heller ingen andre klarte å matche dem over all.

Se også: Alle detaljene og bildene fra Seapilot 2Star (direkte-siden)

FØRST, MEN… Aller først i mål kom Rune Aasberg og Simen Løvgren i Class 40-en SOLO, men forspranget de hadde fått med feltets største båt rent måltall-messig, var ikke stort nok. At vinden frisknet etter at de kom i mål tidlig lørdag morgen og holdt seg utover formiddagen, talte heller ikke til deres fordel. Det ble bare en 8. plass.

KRYSSET GODT. Vinner av den største klassen ble derimot Magnus R. Tvete og Are Eklund i First 40.7-en FIRST LADY fra arrangørforeningen Fredrikstad. De mener selv de la grunnlaget for seieren på kryssen fra Brofjordens Angöring til Strömstad. Heller ikke de ledet likevel etter første etappe da de kom inn til Strömstad; det gjorde Ludvig Daae og Einar Stenersen Plathe, men for dem kladdet det seg til litt på 2. etappe.

FIRST LADY seilte imidlertid raskest av alle i klassen på 2. etappe og tok en solid seier men nesten 35 minutters margin på Marius Løken og Håkon Hjorthøy fra Røyken og Asker, som tok annenplassen i sin Grand Soleil 40 OFF COURSE.

SENT, MEN GODT. Lenge så det ut til at Eilert Kamfjord (Tønsberg) og Mari Sveen (Soon) skulle gjenta bedriften fra 2014 og vinne den minste klassen i X-332-en BLAAST, men neste 2 timer og 20 minutter – og innenfor tidsmarginen kom Stein Thorstensen (KNS) og Magne Klann (Soon) med Sun Fast 32i-en IL TEMPORALE og knep seieren.

Komplett resultatliste