To spanske båter i Volvo Ocean Race

Etter miséren med «movistar» i det siste Volvo Ocean Race, stiller Spania med to båter i det neste. Det ble annonsert ved en høytidelighet i startbyen Alicante igår.

Publisert

Det var Francisco Camps Ortiz, lederen for regionen Valencia som bragte de gode nyhetene igår. Det brunger detltakernatallen til VOR 2008/09 foreløpig opp til fem båter, de øvrige er «Mean Machine» (NED), «Ericsson» (SWE) og «PUMA» (USA).

Pedro Campos, som ledet «movistar» i 2005-06 vil også få hovedansvaret for det nye prosjektet  som vil bekjentgjøre sponsorene i løpet av et par uker.

Interessen fr regattaen er stor i Spania etter at starten for tre år siden trakk et stort publikum og mye oppmerksomhet til Sanxenxo og Vigo i Galicia regionen. Når er det

Alicantes tur, og et spansk prosjekt her derfor ligget i luften lenge. 

Volvo Ocean Race 2008-09 blir den tiende jorden rundt regattaen som startet som Whitbread Round the World Race. For første gang legges ruten via Midtøsten, Sørøst Asia, Kina og India og den utseilte distansen blir denne gangen 8000 nm lenger enn forrige gang, 39.000 nm. Regattaen vil anløpe 11 havner og ta ca ni måneder å gjennomføre.

http://volvooceanrace.org

Powered by Labrador CMS