Topp-oppgjør om ledig trone
Topp-oppgjør om ledig trone

Topp-oppgjør om ledig trone

14 av de 20 høyest rankete shorthanded-seilerne på SEILmagasinet Shorthanded Ranking deltar i Watski Skagerrak TwoStar, og i og med at lederen, Eilert Kamfjord fra Tønsberg ikke er med, vil tronen være ledig etter regattaen. Spennende blir det å se hvem som erobrer den.

Publisert

SEILmagasinet Shorthanded Ranking er nå oppdatert før Watski Skagerrak TwoStar, men etter at Breidangen Rundt og Doyle-Lyngør TwoStar er kommet med, har det ikke sskjedd store endringer i teten.  Det betyr at Eilert Kamfjord fortsatt leder med Tor Hove fra Bærum som kronprins. Hove ligger følgelig best an til å gjenerobre tetposisjonen som Kamfjord tok fra ham i fjor.

Men bak ham følger det flere som er i posisjon til å overta teten og lederflagget, og fremst av dem er Vidar Moe, Fredrikstad, Karl Otto Book, Åsgårdstrand og Ludvig Daae fra Bundefjorden. Også Øyvind M. Vedeler, KNS har en teoretisk sjanse til å ta tronen.

At hele 14 av de 20 høyest rankete seilerne deltar, sier noe om kvaliteten på feltet som legger ut fra Hankø i morgen.

ÅRETS SHORTHANDED SEILER. I konkurransen om å bli Årets Shorthanded Seiler der kun årets fire beste resultater teller, er det duoen Hallgeir Tvet og Kjetil Eriksen fra Os Seilforening som leder etter deres seiler i Seilmakeren Doublehanded. Ingen av dem deltar i Watski Skagerrak TwoStar, så også her vil det bli endringer i teten.

Best til rette i så måte ligger Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad, som innehar 3. plassen foreløpig og står på deltagerlisten i Watski Skagerrak TwoStar. Bak ham følger de to bæringene Arne Hammersland og Tor Hove som fremste opponenter.

Men - på denne listen er det svært jevnt, og i og med at det vil bli delt ut mange poeng i Watski Skagerrak TwoStar vil det trolig skje store omveltninger på denne listen.

ÅPENT BLANT JENTENE. Blant jentene er det Anna Gregersson fra Stavanger som er best så langt i årets regattaer, foran Tordis Lerøen fra Ran og Beate Birkeland fra Nordhordland. Ingen av disse seilerne fra Vestlandet er deltagere i WS2S. Det er først på 4. plass vi finner en TwoStar-deltager; Kristin Songe-Møller fra Sandefjord. Rett bak henne følger Anne Heldal fra Røyken, også hun deltager i år.

På SEILmagasinet Shorthanded Ranking for kvinner (best over 4 år) er det fortsatt Rannveig Strømsnes fra Bergen som topper foran Anna Gregersson fra Stavanger.

Du finner alle listene her.