Tre 12 metere i Klassisk Seilas

Seilasarrangementet Klassisk Seilas inngår som en del av Oslo Race Week. Her kan publikum følge noen av Norges flotteste trebåter nesten inne på Rådhusplassen.

Publisert

Da Seilas ifjor feiret sitt 100 års jubileum arrangerte vi regattaen «Seilas i 100» med start og innkomst ved Dronningen. I år inngår regattaen som et av delarrangementene i Oslo Race Week og er derfor flyttet til Herbern Marina ved Aker Brygge. Rundt ti av Norges flotteste klassikere vil delta i seilasen som starter kl 1800, tirsdag 5. juni.

Blant disse finner vi «Vema», 12 meteren fra1933 som regnes som ett av Johan Ankers hovedverk. Båten ble reddet fra eksport til utlandet da et konsortium av norske seilere kjøpte båten fra Einar Fr. Nagell-Erichsen i fjor. Nå seiles båten av en av eierne Tor Jørgen Dahll.

12 meteren «Lady» er en spissgatter som nå eies av treseilermiljøets primus motor Peter Ennals. Det samme er «Storm» som i en mannsalder var i Sandefjordsrederen Anders Jahres eie. Nå eies båten av Thomas Braathen som seiler den i Klassisk Seilas.

I tillegg til disse staselige skutene deltar flere mindre båter, alle klassikere i ulik størrelse og årgang.

Powered by Labrador CMS