Trenger flere seilere
Trenger flere seilere

Trenger flere seilere

Årets NM for Grimstadjoller manglet åtte båter for å gjennomføre et gyldig mesterskap. Nå vil foreningen rekruttere flere ungdommer.

Publisert

– Vi klarte ikke å få nok båter på vannet. Vi velger å se på dette som et arbeidsuhell, og vi vil komme sterkere tilbake. Neste år satser vi på å ha både høyere deltakerantall og få tilbake NM-stausen, sier Morten A. Vardaasen i Grimstad Seilforening til Grimstad Adressetidende.

Foreningen har arrangert NM for Grimstadjoller de siste 15-20 og har til nå klart å fylle kvoten på 20 båter, de aller fleste fra arrangørforeningen. - Nå har de gamle traverne gitt opp å seile regatta. Vi trenger yngre blod for å fylle opp klassene igjen, sier Vardaasen.

Årets regatta, som dermed bare fikk status som klassemesterskap for Grimstadjolle ble en jevn og spennende regatta med kun ett poeng som skilte mellom de tre første båtene.

– Det var åpent frem til siste seilas hvem som kom til å vinne, sier Vardaasen.

Det ble det seilt seks seilaser, fire lørdag og to søndag.

– Spesielt lørdag var det fin vind og mye god seiling. Søndag var det lite vind og mer varierende forhold. Men det var et fantastisk vær å arrangere mesterskap i, sier Vardaasen.

I tillegg til Grimstad Seilforening kom deltakerne fra Kristiansand, KNS og Bundefjorden, men det var Grimstadbåter på de tre første plassene.

Bjarne Kristensen og Kåre Eigeland vant mesterskapet, på andreplass kom Øyvind Toft og Lars Ingeberg. Tredjeplassen gikk til Vidar Ljungstrøm og Trond Sverre Hammerø Førde (Bundefjorden). Fjerdeplass gikk til Gisle Bø og Harald Kringlebotn. På femteplass kom Erik Holter-Sørensen og Hans Mørck.

Powered by Labrador CMS