Treningsvillige seilere

KNS har høye ambisjoner med sine unge seilere, som skal bli verdens beste.

Publisert

Hovedtrener i KNS, Niklas Skovly, har studert de beste seilnasjonene i verden og funnet ut av at deres unge seilere trener mye mer en norske seilere. KNS vil ikke være dårligere. Som eneste forening som har hatt deltagere i samtlige OL (unntatt OL 1980, som ble boikottet) ønsker de å fostre fremtidige toppseilere som kan fortsette representasjonen av foreningen.

Trener mer enn toppseilerne

Skovly sier til Seilas at deres ivrigste unge seilere trener mer enn de fleste norske seilerne på landslaget. Noen seiler fire dager i uka med hyppige regattaer i helgene.

KNS har startet et ungdomselitelag for å få frem talenter. Disse må trene minst tre dager i uka og delta på samtlige norgescuper, NM og minimum en internasjonal regatta i løpet av året.

Premie til de som trener mest.

For å sette fokus på treningsmengde, har KNS opprettet en vandrepokal for den av seilerne som trener mest. I april var det tre seilere som delte førsteplassen med 23 seildager i april! Dette var Henrik Begby (store bildet) og Hartvig Johannson i Optimist, og Tobias Tjøm i Zoom 8. Pokalen ble tildelt den av de tre som hadde størst treningsmengde før første april. Henrik Begby hadde 43 seildager før første mai!


Sover i telt

KNS har kjøpt inn en lavo som brukes under regattaene. Det er dermed slutt på hotel for de unge seilerne. –Teltlivet gjør at samholdet blir styrket og fokusen på regattaene bedre, forteller Skovly til Seilas.

Powered by Labrador CMS