Trist start, flott avslutning

Lett regn og svak vind fra nord blir starten på Færderseilasen.

Publisert

Yrs prognoser er ikke lenger så optimistiske som de var før helgen. Dagens varsel sier lett regn og svak vind fra nord i Indre Oslofjord på fredag.

Få slag

Det ser ikke ut til at det blir mye kryss i år. Det starter med lett vind fra start. Ut i fjorden vil vinden komme fra vest utover kvelden. Da blir det også oppklarning. Ved Færder ut på morgenkvisten vil det blåse laberbris fra nordvest, som dreier mot sydvest på ettermiddagen og øker i styrke. Ved Færder vil det være skyfritt hele natten og fremover i helgen. Temperaturen vil holde seg under 20 grader.

Code Zero vær

Fra i år er det tillatt med Code Zero i LYS. Dette er en flat gennaker som tåler spisse slørevinkler, ja nesten kryss i lett vind. Men man blir straffet for å bruke seilet. Skipperne må derfor ta en avgjørelse om å ta det med eller ikke basert på værprognosene. Slik været ser ut i dag, vil det lønne seg. Utenfor Filtvet vil det blåse vest-sydvest med 2,5 m/s styrke kl. 20.00 lørdag. Med en Code Zero kan du få fin skjæring og høy fart gjennom vannet i den lette vinden.

Værvarsel for Jeløya under Færderseilasen.

Værvarsel for Færder under Færderseilasen.

Powered by Labrador CMS