Ubeskrivelig tett i Yngling EM

Etter to seilaser idag er det så tett blant de syv beste lagene at en enkelt seilas kan avgjøre mesterskapet. De norske Ynglingjentene er med i kampen

Publisert

De norske jentene startet dagen med en ny 3. plass og fikk så den svakeste plasseringen så langt i regattaen, 12. plass. Dette var likevel en av de bedre seilasene for jentene under EM. Etter å ha startet helt i le dreide vinden fem grader til høyre og dermed lå jentene bakerst i feltet. Å seile seg opp 13 plasser i et felt der alle går i mål i løpet av ett minutt er ingen dårlig prestasjon og det viser at jentene også har fått opp selvtilliten i Yngingen. Sagen bød på lett vind og skvalpesjø, ikke de letteste forholdene for en gammel jolleseiler i kjølbåt.

Det er to russiske, tre nederlandskeog et gresk lag foran dem, men avstanden fra Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed på 7. plass og frem til sølvplassen bare er fem poeng. Tre poeng skiller de norske jentene fra bronse. Mye tyder derfor på at medaljefinalen vil avgjøre mesterskapet, og frem til da er det bare å henge på. Det gjør  Ynglingjentene våre og avstanden bakover i feltet er betryggende.

Imorgen er det hviledag før mesterskapet avsluttes med to seilaser samt medaljefinale.

1 Ekaterina Skudina Diana Krutzkikh Natalia Ivanova RUS 23 p

2 Anna Basalkina Vladislava Ukraintseva Novykh Kristina RUS 29 p

3 Mandy Mulder Brechtje van der Werf Marje Kampen 31 p

De norske jentene har 34 p

Powered by Labrador CMS