Ungdommen kommer i Færderseilasen
Ungdommen kommer i Færderseilasen

Ungdommen kommer i Færderseilasen

Flere unge seilere stilte lag i årets Færderseilas.Yngste skipper på egen skute var bare 17 år gammel.

Publisert

17 år gamle Daniel Ingebretsen fra Hurum Seilforening  tok en imponerende 2. plass i klassen LYS <1,06 i sin Hunter Sonata «Team LoL».  Daniel er båteier, kaptein og yngste mann ombord på Team LoL, men ingen av guttene er etter sigende over 18 år.

Unge Oliver Kvalsvik Otterdal som pgså er 17 debuterte som Færderskipper i sin egen IF der han stilte til start med et lag bestående av gamle konkurrenter fra jolleklassen. Noen topplassering ble det ikke denne gangen, men vi tipper unge

Otterdal kommer tilbake neste år. Da kan det bli noen hopp på resultatlisten.

Fire unge damer, tre 16 og en 17 åring hadde fått låne båt av treneren. Ane Gundersen, Helene Næss og Trine Merete Olsen som alle er norgesmestre i optimistjolle hadde fått med seg Bergensjenta Clementine Isager i Niklas Skovlys C&C 24 «Naugthy». 10 plass ble det på ungjentene i klasse LYS  <1.06. Når reiser Ane og Helene sammen med treneren til Kieler Woche der de skal delta i 29er. De to er også tatt ut til å representere Norge under ISAFs ungdomsmesterskap i Aarhus senere i sommer.

Niklas Skovly har ansvar for i alt 20 jenter som satser i 29er. Her finnes det seilere med medaljemuligheter i 2016 hevder han og håper at ISAF innen den til vil velge skiff som tomansjolle for jentene.

Powered by Labrador CMS