«Uræd« vant Hekkingen-Andenes

Verdens nordligste tomannsregatta endte med seier til Tromsø-båten «URÆD», skipper Sverre Benjaminsen og Eilert Kamfjord, etter 23 timers seiling.

Publisert

Foto: Hege Villumstad / Linn Krogh Hansen

Hege Villumstad, leder i Tromsø seilforening har sendt oss følgende rapport fra Hekkingen-Andenes-regattaen, hvor mannen hennes Sverre Benjaminsen tok seieren hjem til Ishavnsbyen.

Også Eilert Kamfjord, vinner av årets nasjonale shorthanded ranking, var mer enn fornøyd med opplevelsen. – Vekslende vindforhold var utfordrende og til tider frustrende, men det har uten tvil vært en stor opplevelse og ikke minst gøy å gå av med seieren, sier Eilert til Vilummstad.

Fem fullførte

Fem båter fullførte regattaen, av totalt syv startende. I tillegg til Bodø-båten Springer som gikk på grunn valgte Svolvær-båten Flugt IV og bryte på grunn av lite vind. Plasseringene for de fem som fullførte er som følger:

2.plass med ett ben

Den kanskje største prestasjonen stod skipper Leif Pedersen med Senja-båten «Arianne» for. Skipperen selv er i sitt 73dje år og båten er bygd i 1973, og så kan man legge til at skipperen går med krykker og mangler ett bein. Leif Pedersen har sannsynligvis seilt Senja rundt flere ganger enn noen noensinne vil gjøre, men årets andreplass i Hekkingen – Andenes er en stor prestasjon.

På grunn

Til tross for snill værmelding ble det en strevsom seilas med mange seilskift og vindstille perioder. Dramatisk ble det også da Bodø-båten «S/Y Springer» med skipper Olav Taraldsen gikk på grunn rett utenfor Andenes Havn natt til lørdag. Både båt og mannskap slapp imidlertid med skrekken og det er kun meldt om små kjølskader.

Somm arrangør synes vi dette har vært et spennende arrangement og en godt gjennomført test av en, for oss, ny regattabane.  Nå må det hele evalueres, men tilbakemeldingene tyder på at Hekkingen – Andenes har livets rett. Dette er tross alt verdens nordligste tomannsregatta – et spennende konsept, mener Villumstad.

 

Hekkingen-Andenes er en shorthanded-regatta i Troms fylke. Hekkingen er ei øy langs kysten, en time fra Tromsø + båt, kjent for å ha vært sommerstedet til forfatteren og filmskaperen Kjell Fjørtoft. I fjor ble øya kjøpt av næringslivslederen Jens P Heyerdahl og hans familie. Regattabanen har strekt seg fra Hekkingen til Andenes - helt på spissen av Andøya i Vesterålen. Det er rett ut i havgapet, brutal natur på yttersia av Senja og med stor mulighet for "hvalsafari".

Resultater:

Nr 1    «URÆD»    Tromsø Seilforening    Sverre Benjaminsen/Eilert Kamfjord

Nr 2     «Arianne»     Senja Seilforening    Leif Pedersen/Valdemar Heggelund

Nr 3     «Sees»        Tromsø Seilforening    Svein Morten Sørensen/Karl Otto Book

Nr 4    «2nd Timeout»    Tromsø Seilforening    Tommy Hågensen/Espen Rognli

Nr 5    «Aja»        Harstad Seilforening    Jan Helge Furnesvik/Bengt Flygel Nilsfors

Powered by Labrador CMS