Uten trenerstøtte til VM

Hun mistet trenerstøtten fra forbundet for tre uker siden, grunnet innskrenkninger etter at automatspillemidlene ble borte over jul, men takket være støtte fra Kvinneløftet på Olympiatoppen, kunne Elin Samdal ansette Mark Kennedy(NZL) som coach under VM.

Publisert

- Seiling er for meg noen ganger en merkelig sport, skriver Elin Samdal i et nyhetsbrev. - Selv om jeg trener i bøtter og spann, og har fulgt oppskriften til å bli en bedre seiler, kan det føre til at jeg gjør alt mye vanskeligere enn det egentlig er.

- Seiling er jo ganske enkelt, gullruta stemmer ofte og jeg må seile på det jeg har der og da. Men når jeg vil så alt for mye, og analyserer meg i hjel satser jeg ofte på feil hest. Hva alle de andre seilerne foretar seg der ute kan jeg ikke gjøre noe med, og som regel så står det på at jeg må tørre å ta noen valg.

Tørre å satse. Tørre å tape.

- Det er da det er skikkelig gøy, og jeg gjør akkurat denne satsningen av den grunn. Må ut på kantæne for å få døm lengste ballæne. Det viste seg godt på resultatene på årets første World Cup i Miami Januar. Men spist er spist, og nå står VM for tur.

En ny sjanse til å gå ut å gjøre det jeg er best på, å seile fort korteste vei til merket. YES!

4.plass I Pre Worlds regattaen

- Forrige helg ble det arrangert prøve VM over 2 dager seiling. Det deltok over 70 båter. Jeg deltok i 4 av 5 race, og seilte bestemt og fort. Jeg gikk for den kanten jeg hadde valgt taktisk på feltet, og avsluttet på en super 4. plass totalt, med enkeltseilasene 15, 5, 3 og 8. Slo blant annet hjemme favoritten og World Ranking leder Jo Aleh. It sure does feel good to be up there! Ingenting står i veien for å gjøre reprise av dette under VM, men da må jeg holde tunga rett i munn og ha troa på meg selv.

VM Laser Radial

Når: 15-20 Mars

Hvor: Takapuna Beach, New Zealand

Hvem kommer? 120 deltagere fra 40 nasjoner.

Hva betyr dette? Dette er mest prestisjetunge regattaen etter OL, da alle er på hugget, topptrente og siste nasjonskvalifisering, samt for de fleste nasjoner uttak innad i lagene. Tre dager kvalifisering og Tre dager finaleseiling.

Seks nasjons- plasser til OL igjen, og det er 23 ulike land som fighter om dem. Disse landene kommer helt klart til å være med i kampen: DEN, IRL, SWE, GRE, ESP, POR, CRO og CZE. Det blir spennende å se, men heier selvklart på våre nordiske venner!

Powered by Labrador CMS