Utrolige Usterud

Det går lenge mellom hver gang Dag Usterud stiller til start i regatta nå til dags. Vinneregenskapene er imidlertid inntakte.

Publisert

Etter en dag på regattabanen i 2008 sesongdebuterte Dag Usterud i årets HH Skagen Race som rormann på en halvsliten First 40.7 med mest gamle og ett nytt seil. Det var nok til å ta over all seieren i LYS klassene under årets regatta.

«Quadruiga» tilhører fire glade seilere som for anledningen hadde hyret Usterud som skipper, men ingen av de fire eierne visste vel hva som var i vente med å få Dag Usterud ombord. - De måtte nok jobbe hardere enn de hadde regnet med, sier Usterud som samtidig forklarer seieren nettopp med hard jobbing og konsentrasjon fra start til mål. - Vi foretok ingen seilskift, men samtlige måtte sitte på ripa helt til vinden løyet før mål, sa han etter innkomst. - Hyggelig hadde vi det likevel, og særlig da det gikk opp for resten av mannskapet at vi gjorde det så bra, sa Dag Usterud som ikke seilte etter polardiagram med target speed, men kun på egen følelse for båten og gammel rutine. Det pleier som regel å holde for ingen kan vel som Dag Usterud få en båt tkil å gå. I mål var «Quadruiga» tett bak de aller raskeste X-41, og som mannskapet på en av dem sa. - Uansett hva vi gjorde hang Usterud på oss som en klegg.

På korrigert tid var «Quadruiga» nesten 20 minutter foran båt nummer to og godt foran superraske GP42 «Al Capone» som til tross for an den kom i mål mens sørvesten enda sto var mer enn 23 minutter bak Usterud & Co.

Se resultatlisten her  

Powered by Labrador CMS