NM i OPTIMIST OG EUROPAJOLLE

Vanskelige forhold - verdige mestere
Vanskelige forhold - verdige mestere

Vanskelige forhold - verdige mestere

Årets Optimist-mestere mestret vanskelige forhold – og vant på  det.

Publisert Sist oppdatert

Mange av etternavnene på resultatlisten røper at flere av seilerne har kjente seilerforeldre, og på mange måter er dagens Optimist-seilere barn av Europajolle-generasjonen på 1990-tallet. Dahl Andersen, Pollen, Forslund, Berthet (bak dette navnet skjuler også Ida Andersen, OL-seiler i 470 og mamma seg), Birkeland m.fl. er navn som har gjort seg bemerket på regattabanen i tidligere tider.

Det betyr at de unge seilerne dermed er velsignet med svært gode læremestre – og det er kanskje også noe av grunnen til at de svenske seilerne nå oppsøker Norge.

UTFORDRENDE FOR ARRANGØREN. Nesodden Seilforening klarte, de vanskelige forholdene til tross, å gjennomføre syv seilaser på begge mesterskapsbanene. Første dag forsvant i vindstille og varmt sommervær.

– Da ble det vafler, is og mye bading, emn ingen seiling. Jeg tror seilerne koste seg og fikk tilfredstilt et lenge oppdemmet badebehov etter en ikke altfor varm sommer, sier Alf Magne Andersen i arrangørforeningen.

På lørdag fikk de gjennomført fire seilaser, men banen måtte legges på nytt for hver seilas på grunn av vinddreiningene. Bøyemannskapet måtte trekke mange meter bøyetau den dagen.

Søndag ble det tre seilaser. Den siste ble avkortet da vinden døde ut. Men da var mesterskapet slutt.

Arrangementet gikk knirkefritt, og ikke minst imponerte foreningen med en effektiv SMS-tjeneste der alle som fulgte mesterskapet ble holdt løpende orientert om hva som skulle skje, når det forelå resultatlister som seilere og foreldre kunne hente frem på mobiltelefonene sine og så videre.

JACOB LEPPERØD E-JOLLE-MESTER. På Europajolle-banen ble det til slutt Jacob Lepperød fra Tønsberg som trakk det lengste strået foran Kristine Gustavsen (Arendal) og Henrik Bucher (Nesodden). Kun 11 båter stilte til start, og det betyr at det må samles minst 20 Europajoller til neste år for at klassen skal kunne opprettholde sin ubrudte NM-historie fra 1971.

Komplett resultatliste.