Vellykket debut for First 40

«Team Normar» seilte sin første regatta i splitter ny båt. Det gikk imponerende bra.

Publisert

Skipper Jørn-Erik Ruud har med sitt faste mannskap seilt First 40.7 siden 2003. I løpet av den tiden har gjengen fra Moss hatt to slike båter. I år har de tatt steget opp i Beneteaus arvtager til First 40.7, First 40. HH Skagen Race ble ilddåpen på den nye modellen.

Du kan lse flere bilder og lese mer om First 40 her.

Slo favoritter

«Team Normar» stilte i ORCi klassen med nest siste start. Allikevel var båten en av de første inn i Skagens havn. Båten var foran favoritter som de to splitter nye Landmark båtene og King 40. Båten var også foran de fleste X-41, men ble slått av Thomas Føyen i Lexington på målstreken. Også «Teknova» First 45 ble slått av First 40. Firsten kan vinne sin klasse, og komme høyt opp på resultatlisten. Føreløpig resultatliste som du finner her inneholder en rekke feil. Spesielt gjelder det ORCi-klassen.

   

Farstetappe

Årets HH Skagen Race ble ikke mye taktisk eller strategisk seiling. Det var stort sett korteste vei med stikk i skøtet som gjaldt. Det var båtfart som avgjorde. Det var det nok av på First 40 som seilte fra båten med høyere LYS-tall under forholdene som var.

Oppnådde målene

Jørn-Erik Ruuds mål før start var å få pallplassering, samt komme foran alle First 40,7 i mål som startet ti minutter før. Pallplassering blir det høyst sannsynlig, men det var ikke før på vei fra Østmerket uten for Skagen og inn mot mål at Team Normar slo den beste First 40,7. Den hadde Dag Usterud som skipper og vil nok komme høyt opp på overall listen.

Powered by Labrador CMS