Vellykket Melges tune up med Dave Ullman

Dave Ullman, en av Melgesklassens store besøkte Melges klassen sist lørdag på Hankø.

Publisert

Den norske Melges 24 klassen fikk takket være Peter Hoeg Dave Ulman, verdensmester i Melges 24, seilmaker, leder for Melges 24 laget Team Pegasus som har tre VM titler, til å stille som instruktør for skandinaviske Melges 24 seilere på Hankø.

Det var en imponert Dave Ullman som stilte godt kledd til en lang økt på vannet .Han syntes det var svært bra oppmøte, og høy kvalitet på seilerne. Han var også imponert av at folk fortsatt trener under slike høstlige forhold.

12 båter, hvilket er rekord for en samling i oktober, med deltakere fra Stenungsund, Trondheim, Tønsberg, Fredrikstad og Oslo var samlet. Dave Ullman startet lørdagen med en gjennomgang av oppsett for en topp Melges 24. Her var det mye å lære, selv for lag i Norge som har medaljer fra VM. Båtene er strengt entype, men man kan alltid optimalisere små og store detaljer, som kan gi det lille ekstra man behøver når man deltar i store mesterskap.

Hele sesjonen på vann ble filmet og linkene til filmene finnes på www.melges.no  

Det var som vanlig en del å plukke på og det var tydelig at flåten ville teste saker som både falt heldig og uheldig ut, men dette er slik det skal være på tune up. På kvelden lørdag var det debrief med plukk på detaljer og nye tips om taktisk seiling på lens.

Tre av båtene i helgens samling seilte med Ullman seil. Det var nok medvirkende til at Ullman Sails fikk fløyet Dave Ullman fra USA for å coache klassen som nå trapper opp treningen før EM på hjemmebane.  Her har mange lag muligheter til å hevde seg bra.

Det er fortsatt mulighet å få seilt Melges nå på høsten, det er 2 høstcuper til i oktober. All info finnes som vanlig på www.melges.no

Powered by Labrador CMS