– Venter på etternølerne
– Venter på etternølerne

– Venter på etternølerne

I Fredrikstad Seilforening venter man spent på etternølerne i Seapilot 2Star.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, for vi har et håp om å nå 80 påmeldte båter (i 2014 var det 79) når startskuddet går 18. juni, sier regattasjef Thomas Oksmo.

Og skal målet nås må det dukke opp 30 båter til på deltagerlisten innen utgangen av weekenden – 31. mai. Per i dag teller listen 49 båter.

SKAL, SKAL IKKE. –Jeg tror det sitter en del etternølere der ute som vurderer «skal, skal ikke», og som har lyst på en regattaopplevelse- og en tur med en god venn. Jeg synes de skal gripe sjansen, sier Oksmo.

For det er nettopp slike seilere arrangørene i Fredrikstad Seilforening savner på deltagerlisten. Den teller mange erfarne seilere og gjengangere, men de understreker at Seapilot 2Star ikke bare skal være en hardspikka regatta, men også en opplevelse og erfaring. Å delta og mestre en båt med bare to personer om bord, gir uvurderlig læring som også kommer godt med når man skal seile på tur med familien sin.

LAVERE TERSKEL. Fredrikstad Seilforenings filosofi har vært å redusere terskelhøyden for å delta ved å legge løp som ikke stiller kostbare sikkerhetskrav, men som fortsatt representerer en utfordring å gjennomføre. Man trenger ikke lenger bringe med flåte om bord, og det er heller ikke krav til at mannskapet skal ha gjennomført ISAFs sikkerhetskurs.

Man trenger heller ikke lenger løse lisens for å delta.

– Jeg synes man skal trykke på «skal-knappen», sier Thomas Oksmo, som synes denne filmen forteller mye om hva denne regattaen dreier seg om.